Пала на допинг тесту, вадила се на пријатељичину бебу!

Бразилка је, наравно, кажњена и одузета јој је медаља са летошњих Панамеричких игара на којима је, поред џудисткиње пало још шест спортиста.

Остали спортови 28.09.2019 | 08:57
Пала на допинг тесту, вадила се на пријатељичину бебу!
Олимпијска шампионка у џудоу из Рија 2016, Рафаела Силва, испричала је допинг контролорима да је била позитивна на забрањени фенотерол, "јер је била у честом контакту са пријатељичином бебом, која се лечи од астме".

Бразилка је, наравно, кажњена и одузета јој је медаља са летошњих Панамеричких игара на којима је, поред џудисткиње пало још шест спортиста, наводи "Ројтерс".

Силва је, као на Играма у Бразилу пре три године, освојила златно у категорији до 54 килограма, али га неће задржати док чека коначну казну и суспензију због које, можда, неће бити у прилици да брани највредније одличје у Токију 2020.

Као што слика говори, 27-годишња џудисткиња из Рио Де Жанеира носила је и олимпијски пламен у једној од последњих етапа на путу ка "Маракани" где су потом и отворене Игре.

Саслушања су заказана за 3. и 4. октобар, када ће и Силва и остали сазнати колико ће морати да одсуствују са борилишта.

Бразил је остао и без бронзе у бициклизму и то екипне, јер је Каћо Фонсека да Силва био позитиван на анаболик ЛГД-4033.

Допингован је био и освајач златне медаље у куглању, Жан Франсиско Перез Фор из Порторика и то на дијуретик клоралидон. WАДА брани употребу дијуретика, јер спортисти тако рапидно губе килажу и у последњи час успевају да испуне критеријуме за одређене категорије у којима наступају, али и зато што се кроз појачано избацивање течности из организма уклањају и трагови других недозвољених супстанци.

На Свеамеричким играма у Лими падали су и такмичари у бејзболу из Доминиканске Републике, један перуански рукометаш, колумбијски кошаркаш, али њиховим екипама нису одузете медаље, јер се радило о тимовима са више од двојице чланова.

WАДА је у престоници Перуа узела 1.843 узорка урина и 252 крви.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар