Pala na doping testu, vadila se na prijateljičinu bebu!

Brazilka je, naravno, kažnjena i oduzeta joj je medalja sa letošnjih Panameričkih igara na kojima je, pored džudistkinje palo još šest sportista.

Ostali sportovi 28.09.2019 | 08:57
Pala na doping testu, vadila se na prijateljičinu bebu!
Olimpijska šampionka u džudou iz Rija 2016, Rafaela Silva, ispričala je doping kontrolorima da je bila pozitivna na zabranjeni fenoterol, "jer je bila u čestom kontaktu sa prijateljičinom bebom, koja se leči od astme".

Brazilka je, naravno, kažnjena i oduzeta joj je medalja sa letošnjih Panameričkih igara na kojima je, pored džudistkinje palo još šest sportista, navodi "Rojters".

Silva je, kao na Igrama u Brazilu pre tri godine, osvojila zlatno u kategoriji do 54 kilograma, ali ga neće zadržati dok čeka konačnu kaznu i suspenziju zbog koje, možda, neće biti u prilici da brani najvrednije odličje u Tokiju 2020.

Kao što slika govori, 27-godišnja džudistkinja iz Rio De Žaneira nosila je i olimpijski plamen u jednoj od poslednjih etapa na putu ka "Marakani" gde su potom i otvorene Igre.

Saslušanja su zakazana za 3. i 4. oktobar, kada će i Silva i ostali saznati koliko će morati da odsustvuju sa borilišta.

Brazil je ostao i bez bronze u biciklizmu i to ekipne, jer je Kaćo Fonseka da Silva bio pozitivan na anabolik LGD-4033.

Dopingovan je bio i osvajač zlatne medalje u kuglanju, Žan Fransisko Perez For iz Portorika i to na dijuretik kloralidon. WADA brani upotrebu dijuretika, jer sportisti tako rapidno gube kilažu i u poslednji čas uspevaju da ispune kriterijume za određene kategorije u kojima nastupaju, ali i zato što se kroz pojačano izbacivanje tečnosti iz organizma uklanjaju i tragovi drugih nedozvoljenih supstanci.

Na Sveameričkim igrama u Limi padali su i takmičari u bejzbolu iz Dominikanske Republike, jedan peruanski rukometaš, kolumbijski košarkaš, ali njihovim ekipama nisu oduzete medalje, jer se radilo o timovima sa više od dvojice članova.

WADA je u prestonici Perua uzela 1.843 uzorka urina i 252 krvi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar