ЕП - Боба Ковач пред Французе: Технички су јаки, али...

Фали им који центиметар. . . ! Тако да ми морамо ту да користимо наше физичке предиспозиције, имамо могућност да их зауставимо", рекао је Ковач и закључио: "Биће велики мотив и мојим играчима".

Остали спортови 26.09.2019 | 12:07
ЕП - Боба Ковач пред Французе: Технички су јаки, али...
Селектор наших одбојкаша Слободан Ковач, који је уздрману екипу преузео од некадашњег саиграча Николе Грбића после неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре у Токију, био је зачуђен због тога што су Украјинци у уторак увече имали јачи мотив од његових играча.

"Видели смо да су незгодна екипа, да су играли против Белгије једну добру одбојку, поновили су против нас. Мислим да имају своје недостатке, али ни ми нисмо испоштовали све што смо се договорили на терену. Али, знате како... Важност утакмице... Увек некако аутсајдери имају велики мотив. Није то неко оправдање, не могу да схватим да ми немамо мотив кад се игра за полуфинале Европског првенства, значи за четири најбоље европске екипе. Могло је много боље", рекао је Ковач и додао:

"Реакција на њихове сервисе? Договорили смо се да остављамо линије, нисмо одрадили. Али, опет, на крају је важан резултат, не може се ни стално побеђивати неком перфектном игром, мора да буде и успона и падова, добро је што се враћамо".

Он је препознао и добре периоде игре.

"У том петом сету је било сасвим ОК, добри сервиси, добри блокови... А, у једном тренутку је фалило пуно луцидности, нисмо додавали контре, лопте су нам падале, треба да одиграмо, а нико не одигра и лопта падне. То је можда и тај страх од неуспеха, јер кад смо причали на почетку свега овога о томе где треба највише да се ради? Највише треба да се ради у главама ових играча", рекао је 52-годишњи дебитант на клупи Србије када су велика такмичења у питању.

Он је свестан да су летошњи неуспеси оставили трага на "орлове", али...

"Олимпијада? Није се отишло, ОК! То је завршено такмичење. Размишљамо о следећем такмичењу, као што је Европско првенство. Видимо да сви играју добру одбојку, али не откривамо топлу воду, само морамо да будемо још више концентрисани и да нашу игру пробамо да наметнемо противнику", рекао је и додао:

"У појединим тренуцима смо успели, у појединим тренуцима је то било расуло. Да се не лажемо... Али, у другом сету Бата нас је вратио у игру својим сервисима, до тада је Лисинац био тај који сервира. Морамо да имамо више расположених играча на сервису, јер се и ниво игре диже, јер је и противник бољи, а то је и једини пут ка добром резултату".

О наредном противнику...

"Сигурно да Французи играју код куће и да су једна добра, озбиљна репрезентација. Али, с друге стране имају и они своје проблеме. Ти играчи 'у четири' су технички су много јаки, али неки центиметар више им фали. Тако да ми мора ту да користимо наше физичке предиспозиције, имамо могућност да их зауставимо", рекао је Ковач и закључио:

"Биће велики мотив и мојим играчима. Причамо како су противници имали више мотива од нас, сад ми имамо велики мотив. Прво, због уласка у финале. Друго, да покажемо и тим Французима да смо озбиљан противник за квалификације за Олимпијске игре, јер су нам они једни од противника. Тако да... До сад је било 'тешко се мотивисати', сада нема калкулације. Морамо да уђемо најбоље што можемо, да будемо прво у глави јаки, да не размишљамо о резултату, већ да идемо поен, по поен".

Француска - Србија, петак у 21 час, директно на ТВ Аренаспорт.

Резултати четвртфинала:

понедељак

Љубљана: Словенија - Русија 25:23, 25:22, 21:25, 25:21

Апелдорн: Пољска - Немачка 25:19, 25:21, 25:18

уторак

Нант: Француска - Италија 25:16, 27:25, 25:14

Антверпен: Србија - Украјина 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9

Парови полуфинала:

четвртак

Љубљана: Словенија - Пољска 20.30

петак

Париз: Србија - Француска 21.00

Финале је у недељу у 17.30 у Паризу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар