EP - Boba Kovač pred Francuze: Tehnički su jaki, ali...

Fali im koji centimetar. . . ! Tako da mi moramo tu da koristimo naše fizičke predispozicije, imamo mogućnost da ih zaustavimo", rekao je Kovač i zaključio: "Biće veliki motiv i mojim igračima".

Ostali sportovi 26.09.2019 | 12:07
EP - Boba Kovač pred Francuze: Tehnički su jaki, ali...
Selektor naših odbojkaša Slobodan Kovač, koji je uzdrmanu ekipu preuzeo od nekadašnjeg saigrača Nikole Grbića posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju, bio je začuđen zbog toga što su Ukrajinci u utorak uveče imali jači motiv od njegovih igrača.

"Videli smo da su nezgodna ekipa, da su igrali protiv Belgije jednu dobru odbojku, ponovili su protiv nas. Mislim da imaju svoje nedostatke, ali ni mi nismo ispoštovali sve što smo se dogovorili na terenu. Ali, znate kako... Važnost utakmice... Uvek nekako autsajderi imaju veliki motiv. Nije to neko opravdanje, ne mogu da shvatim da mi nemamo motiv kad se igra za polufinale Evropskog prvenstva, znači za četiri najbolje evropske ekipe. Moglo je mnogo bolje", rekao je Kovač i dodao:

"Reakcija na njihove servise? Dogovorili smo se da ostavljamo linije, nismo odradili. Ali, opet, na kraju je važan rezultat, ne može se ni stalno pobeđivati nekom perfektnom igrom, mora da bude i uspona i padova, dobro je što se vraćamo".

On je prepoznao i dobre periode igre.

"U tom petom setu je bilo sasvim OK, dobri servisi, dobri blokovi... A, u jednom trenutku je falilo puno lucidnosti, nismo dodavali kontre, lopte su nam padale, treba da odigramo, a niko ne odigra i lopta padne. To je možda i taj strah od neuspeha, jer kad smo pričali na početku svega ovoga o tome gde treba najviše da se radi? Najviše treba da se radi u glavama ovih igrača", rekao je 52-godišnji debitant na klupi Srbije kada su velika takmičenja u pitanju.

On je svestan da su letošnji neuspesi ostavili traga na "orlove", ali...

"Olimpijada? Nije se otišlo, OK! To je završeno takmičenje. Razmišljamo o sledećem takmičenju, kao što je Evropsko prvenstvo. Vidimo da svi igraju dobru odbojku, ali ne otkrivamo toplu vodu, samo moramo da budemo još više koncentrisani i da našu igru probamo da nametnemo protivniku", rekao je i dodao:

"U pojedinim trenucima smo uspeli, u pojedinim trenucima je to bilo rasulo. Da se ne lažemo... Ali, u drugom setu Bata nas je vratio u igru svojim servisima, do tada je Lisinac bio taj koji servira. Moramo da imamo više raspoloženih igrača na servisu, jer se i nivo igre diže, jer je i protivnik bolji, a to je i jedini put ka dobrom rezultatu".

O narednom protivniku...

"Sigurno da Francuzi igraju kod kuće i da su jedna dobra, ozbiljna reprezentacija. Ali, s druge strane imaju i oni svoje probleme. Ti igrači 'u četiri' su tehnički su mnogo jaki, ali neki centimetar više im fali. Tako da mi mora tu da koristimo naše fizičke predispozicije, imamo mogućnost da ih zaustavimo", rekao je Kovač i zaključio:

"Biće veliki motiv i mojim igračima. Pričamo kako su protivnici imali više motiva od nas, sad mi imamo veliki motiv. Prvo, zbog ulaska u finale. Drugo, da pokažemo i tim Francuzima da smo ozbiljan protivnik za kvalifikacije za Olimpijske igre, jer su nam oni jedni od protivnika. Tako da... Do sad je bilo 'teško se motivisati', sada nema kalkulacije. Moramo da uđemo najbolje što možemo, da budemo prvo u glavi jaki, da ne razmišljamo o rezultatu, već da idemo poen, po poen".

Francuska - Srbija, petak u 21 čas, direktno na TV Arenasport.

Rezultati četvrtfinala:

ponedeljak

Ljubljana: Slovenija - Rusija 25:23, 25:22, 21:25, 25:21

Apeldorn: Poljska - Nemačka 25:19, 25:21, 25:18

utorak

Nant: Francuska - Italija 25:16, 27:25, 25:14

Antverpen: Srbija - Ukrajina 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9

Parovi polufinala:

četvrtak

Ljubljana: Slovenija - Poljska 20.30

petak

Pariz: Srbija - Francuska 21.00

Finale je u nedelju u 17.30 u Parizu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar