Партизаново освајање Карађорђа...

Натхо од почетка, Марковић са клупе - бодови под обавезно! Важан меч за црно-беле пред старт групне фазе Лиге Европе.

Фудбал 14.09.2019 | 13:04
Партизаново освајање Карађорђа...
Парни ваљак је остварио приоритет овог лета пласманом у групну фазу Лиге Европе, па сада мора да поправи утисак у Суперлиги, где је забележио два неочекивана кикса и заостао за вечитим ривалом. Стога су мечеви, као овај данашњи са Пролетером на новосадском Карађорђу (20.30), од изузетне важности за екипу Сава Милошевића.

До утакмице са АЗ Алкмаром на старту Лиге Европе има довољно времена, па ће Партизан извесно с најбољом могућом поставом играти против Пролетера и покушати да дође до планираних бодова у овом тренутку. Очекује се да ће успети у томе, с обзиром да Пролетер није одушевио на старту сезоне, остварио је само једну победу и то у прошлом колу против Инђије.

Саво Милошевић неће рачунати на Суму и Остојића, али ће на терену послати довољно снажан састав који би требало да обезбеди освајање сва три бода. Од старта ће се на терену као вођа тима наметнути искусни Бибрас Натхо, док се неопходним минутима нада и Лазар Марковић, који је у протеклом периоду остао ускраћен за такмичарске мечеве. Он ће шансу за повратнички деби извесно добити у другом полувремену, како би колико-толико ухватио ритам пред важан меч са Холанђанима.

"Нама је тешко да анализирамо такве екипе, када се сретнемо на терену то обично буде потпуно другачије у односу на анализе. До те мере другачије да ћу, можда, почети да практикујем да те противнике уопште не анализирам, јер то нема везе са оним што играју против нас. Исход ће искључиво зависити од наше воље, трке, дисциплине, концентрације... Ако будемо минимум тих ствари одрадили неће бити проблема, али ако закажемо било где чека нас ривал спреман да то искотристи", поручио је Милошевић.

Партизан се прошле сезоне три пута састао са овим противником, уз максималан учинак и гол-разлику 6:0. Прошле сезоне на Карађорђу је било 1:0 за госте, а једини погодак на мечу постигао је сада већ бивши голетер освајача Купа Србије, Рикардо Гомеш.

Парни ваљак је ове сезоне имао проблема са мечевима који су долазили након европских мечева, али овога пута не би требало да имају никаквих проблема, с обзиром да су одморни и орни да направе добру увертиру пред старт групне фазе Лиге Европе.

Пролетер нема много разлога за оптимизам, с обзиром да је ове сезоне као домаћин на Карађорђу освојио само један бод и то на старту против Вождовца. Потом су уследила два пораза минималним резултатом од Спартака и Војводине.

"Очекује нас тежак и неизвестан меч. Сувишно је говорити о појединачном квалитету играча Партизана. Специјално смо се спремали за црно-беле. Покушаћемо да искористимо шансе и остваримо повољан резултат", поручио је шеф струке Новосађана Милић Ћурчић.

Партизан ће баш као и Црвена звезда бити под озбиљним оптерећењем у наредном периоду, с обзиром да га за три недеље очекује шест утакмица. Предстојећа два у Хумској могла би да буду од капиталног значаја за састав Сава Милошевића, с обзиром да могу значајно да одреде даљи ток јесењег дела сезоне у Лиги Европе и Суперлиги.

ПРОЛЕТЕР - ПАРТИЗАН (20.30)

Стадион Карађорђе
Капацитет: 14.458
Судија: Бојан Николић (Крагујевац)

ПРОЛЕТЕР (4-2-3-1): Петрић - Танасин, Леандро, Андрејевић, Ковачевић - Пејић, Балабановић - Чоловић, Б. Јовановић, Радиновић - Рушевић.

ПАРТИЗАН (4-2-3-1): Стојковић - Милетић, Вујачић, С. Павловић, Урошевић - Шћекић, Здјелар - Тошић, Натхо, Ф. Стевановић - Садик.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар