Велики интервју Леа Месија: Кажу да састављам тим...

. . . да бирам ко ће доћи, да смењујем и постављам тренере. . . Нејмар? Нисмо урадили све што смо могли; Мислио сам да ће Валверде добити отказ! Један од најбољих нападача свих времена отворено као никад пре о многим темама. . .

Фудбал 12.09.2019 | 23:35
Велики интервју Леа Месија: Кажу да састављам тим...
Враћамо се полако "редовним обавезама", а то значи клупском фудбалу. У том смислу каталонски Спорт направио је велики интервју са Лионелом Месијем. Један од најбољих нападача свих времена не игра од почетка сезоне због повреда, у тиму Барселоне неће га бити ни предстојећег викенда, када на Ноу Камп долази Валенсија, али зато се очекује да буде спреман за окршај Дортмундом у првом колу Лиге шампиона, као и за све оно што следи у Ла лиги. 

Аргентинац је говорио о много тема, између осталог и о својој будућности у клубу, која се свако мало доводи у питање. Не због тога што је било када постојала реална могућност да Меси оде из Барселоне. Више се то некако намести када се приближи истек актуелног уговора. А овај му истиче 2021. године.

"Клаузуле и новац не знаће ми ништа. Најважније ми је да у клубу постоји победнички пројекат, то је очигледно. Тренутно нема разговора на тему продужетка уговора. Те преговоре водио би мој отац, а није ми рекао да се било шта дешава. О томе, дакле, нисмо разговарали". 

Теме су се низале једна за другом. Лош старт у шампионату свакако је једна од њих. Без Леа Барса је у прва три кола два пута кикснула...

"Није забрињавајуће, али не можете тако почети шампионат... Имали смо доста повреда, то није нормално. Морамо да "кликнемо" већ од прве следеће утакмице".

Лигу шампиона многи видео као главни циљ Барселоне већ неколико година уназад. "Ушати" дуго није стигао на Камп Ноу, последњи пут 2015, после победе над Јувентусом у финалу...

"Прошло је доста времена од када сам победио у том такмичењу и лично бих волео да освојим бар још једну Лигу шампиона. Али не бих потписао да побеђујем у Европи на штету првенства. Поука коју смо извукли из последњих елиминација јесте да у свакој утакмици морате да постигнете гол".    

Највећи ривали у Шпанији и Лиги шампиона?

"Атлетико је врло добар тим, избалансиран, добро су куповали. Реал је такође урадио велику ствар довођењем Едена Азара. Јувентус и Манчестер Сити биће највећа претња у Европи. Сви су јаки, биће уједначена Лига шампиона".

А на питање како је задовољан Барселониним саставом Меси је казао:

"Не знам да ли смо ове године бољи у односу на прошлу. Јесте, стигли су важни играчи, али на крају сезоне ћемо видети".  

Неизбежна тема - Нејмар?

"Нормално је то што су људи били против његовог повратка, то је због тога што је отишао. Али на спортском плану Нејмар је међу најбољима на свету. Волео бих да се врати, нема сумње да би повећао наш квалитет, били бисмо ефикаснији са њим. Искрено, не знам да ли је уложено довољно труда да се он врати у Барселону. Разговарао сам са њим током преговора и рекао ми је да хоће назад. То би била велика ствар и за имиџ клуба, зарада од спонзора... Пратио сам цео случај из штампе. Није ми баш све било јасно. Откада је све пропало нисмо се више чули. Ми из свлачионице смо ништа наметали управи, само смо дали своје мишљење. Ја не комадујем у Барселони, само играм фудбал. И нисам разочаран што се Нејмар није вратио. Али да јесте - било би ми драго". 

Меси каже да све чешће и сам чује како је заправо он главни у клубу, што је апсолутна неистина...

"Навикао сам то, људи свашта причају. То наравно није тачно. Кажу да састављам тим, да бирам ко ће доћи, да смењујем и постављам тренере... Или да то чак ради мој отац. Не придајем томе велики значај. Знам шта је стварност. Знам шта је мој посао и у туђ се не мешам". 

Већ неко време провејава прича да би Меси по окончању каријере могао да добије неку функцију у Барселони. Помињала се позиција техничког секретара. Тренутно је у преговорима за ту улогу Карлесу Пујол.

"Не знам да ли бих желео да прихватим том место једног дана. Оно што знам јесте да би Пујол био идеалан човек за ту функцију. Веома добар избор. За клуб је добро да постоји стабилност, да нема толико промена у играчком кадру, мада то не утиче превише на нас. Није лако играти у Барселони, многи се не прилагоде"...

Антоан Гризман?

"Врло слабо га познајем. Скоро да се нисмо ни срели. Повредио сам се и остао ван тима, а они су кренули с утакмицама. Упознаћемо се, имаћемо прилику да делимо много тога". 

Занимљиву одговор Меси је дао на питање шта мисли о тренеру Валвердеу...

"Помислио сам да би могао да буде отпуштен, јер такве ствари се догађају тренерима када одређени циљеви не буду испуњени. Али истина је оно што су многи рекли - грешке против Ливерпула на Енфилду направили су играчи, а не тренер". 

Дембеле?

"Има све услове да постане велики играч. Ова година је много важна за њега, да направи искорак, да постане прави професионалац... Надам се да ће га повреде заобићи. Он је импресиван играч". 

А када је његова повреда у питању...

"Боље сам... Намеравао сам заиграм против Бетиса, али ситуација се искомпликовала. лекари су рекли да је боље да не играм. Нема тачног датума када се враћам. За овај викенд сигурно не. Надам се да ћу заиграти против Дортмунда или после тога, против Гранаде у лиги".

Још једно неизбежно питање - Кристијано Роналдо?

"Нисмо пријатељи јер се не познајемо добро, нисмо играли у истом клубу, делили свлачионицу. Али виђамо се на неким догађајима. Нема никаквих проблема, тада разговарамо. Не знам када ћемо се идући пут видети, свако има своје обавезе". 

Ко ће освојити Златну лопту ове године?

"Не знам заиста... У последње време ми се чини да већу важност приликом одлуке имају резултати на тимском нивоу, што није лоше. Лиги шампиона се придаје велика важност, као и Светском купу. Не знам... Истина је да не постоји тачан критеријум који се поштује. Ја се никада нисам осећао повлашћеним, нити мислим да немам равноправан третман. Већ сам рекао - појединачне награде за мене су споредне". 

Постоје гласине да у уговору са Барселоном постоји клаузула по којој можете отићи бесплатно годину дана пре истека уговора. Да ли је то тачно?

"Не могу ништа да кажем по том питању је постоји клаузула о поверљивости. Када бих нешто рекао прекршио бих ту клаузулу. Али свакако могу да кажем да желим да останем у Барселони дојле год могу да играм на високом нивоу. Јер ово је мој дом. Не желим дуг уговор само да би био ту. Хоћу да доприносим, да будем физички здрав и да играм, да будем важан шраф у тиму". 

За крај мало и о приватном животу - супруга Антонела?

"Она ми је много важна, имати је поред себе поједностављује многе ствари. Познајемо се много дуго, она мене савршено познаје. Зна како реагујем у сваком тренутку, уме да ме смири. За њу нема лоших дана, увек је расположена и насмејана, то ми много значи. Спектакуларан пријатељ, пре свега. Имао сам само седам година када само се упознали, она је рођака моје најбоље другарице из детињства, тако смо се упознали", закључио је причу Меси. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар