Пропали експеримент и “огромна грешка”!

Премијер лига поново мења термин последњег дана прелазног рока! Данашњи састанак би требало да врати ствари у пређашње стање. . .

Фудбал 12.09.2019 | 16:52
Пропали експеримент и “огромна грешка”!
У једном од најексклузивнијих лондонских хотела за данас је заказан састанак представника клубова Премијер лиге, а једна од главних тема биће поновна промена термина чувеног "дедлајн деја", односно последњег дана прелазног рока у Енглеској. Велики број клубова је незадовољан оним што се дешавало у протекле две године откако је завршетак прелазног рока са 31. августа померен неколико недеља уназад, на ноћ уочи старта нове сезоне.

На тај начин клубови су постали рањивији јер не могу да одахну због богатих понуда из осталих водећих лига, пре свега из Примере и Серије А, па су уместо стабилности скраћењем прелазног рока на 8. август добили проблем. Такође, руководиоци најбогатије лиге на свету нису задовољни јер су очекивали да ће остатак Европе пратити њихов тренд и скратити своје прелазне рокове.

На то је први указивао тренер Тотенхема Маурисио Покетино који сматра промену термина завршетка прелазног рока "огромном грешком" и нада се да ће проблем бити исправљен до следећег лета. Ипак, последњу реч даће газда Певаца Данијел Леви који ће бити присутан на састанку, јер није неуобичајено да тренери мисле једно, а шефови и они код којих је лова сасвим друго.

Очекује се добра и конструктивна дебата о овом проблему, али ће се гласање оставити највероватније за новембар јер нема журбе. Према изворима добро обавештених енглеских медија, врло је извесно да ће се промена данас договорити у начелу и да ће "дедлајн деј" следећег лета уследити након почетка сезоне.

За усвајање измене потребна је проста већина од 11 гласова.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар