Телеком Србија и СББ треба да постигну договор

Компанија Телеком Србија преузела је право дистрибуције канала Радио-телевизије Републике Српске (РТРС), БН телевизије (БН ТВ) и Алтернативне телевизије Бања Лука (АТВ) од кабловског оператора СББ за емитовање у Србији, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

Србија 08.09.2019 | 23:20
Телеком Србија и СББ треба да постигну договор
На сајту СББ-а је у августу ове године објављено да канали АТВ, РТРС и БН ТВ више неће бити саставни део њихове понуде, јер је промењен њихов заступник за Србију, због чега су морали да их искључе из програмске шеме.

У међувремену, Компанија Телеком Србија послала је понуду СББ-у за право емитовања ових канала у Србији. УНС-у је овој компанији речено да очекују позитиван исход преговора.

Генерални директор РТВ БН Владимир Тришић УНС-у је рекао да су ови канали 1. априла ове године своја права за дистрибуцију у Србији, комерцијално и ексклузивно уступили Телекому Србије. Како УНС сазнаје Телеком Србија дао је бољу комерцијалну понуду за емитовање ових телевизија на територији Србије од СББ-а.

„Уколико Телеком Србија и СББ нису у могућности да постигну комерцијални договор, нажалост ми нисмо у могућности да на то утичемо. Верујемо да ће СББ добити коректну комерцијалну понуду од Телекома Србија и да ће поново наставити емитовање канала из Републике Српске“, рекао је УНС-у Тришић.

У РТРС-у су УНС-у потврдили да је уговор о дистрибуцији овог канала потписан са МТС-ом Телекома Србије, као и да ова компанија одлучује о даљој дистрибуцији у Србији.

(УНС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

просветитељ

09.09.2019 05:35

Сад нека СББ плати Телекому колико је требало да плати БН-у и да сви корисници имају канале а не да дијеле кориснике на ове и оне и да трпе због конкуренције двије компаније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

09.09.2019 07:35

СББ пружа све лошију услугу. Техничка подршка им је за сваку осуду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

09.09.2019 22:26

ми који плацамо лз иностранства за тв тотал немоземо да гледамо ниста из републике српске није уреду

Name

Разоцаран

10.09.2019 08:10

Немогу да вјерујем,само канале из Републике Српске су избацили,а федералне оставили,мозда це њих висе гледати..Која политика,треба да убацују јос канала из Републике Српске..

ОДГОВОРИТЕ