Telekom Srbija i SBB treba da postignu dogovor

Kompanija Telekom Srbija preuzela je pravo distribucije kanala Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), BN televizije (BN TV) i Alternativne televizije Banja Luka (ATV) od kablovskog operatora SBB za emitovanje u Srbiji, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Srbija 08.09.2019 | 23:20
Telekom Srbija i SBB treba da postignu dogovor
Na sajtu SBB-a je u avgustu ove godine objavljeno da kanali ATV, RTRS i BN TV više neće biti sastavni deo njihove ponude, jer je promenjen njihov zastupnik za Srbiju, zbog čega su morali da ih isključe iz programske šeme.

U međuvremenu, Kompanija Telekom Srbija poslala je ponudu SBB-u za pravo emitovanja ovih kanala u Srbiji. UNS-u je ovoj kompaniji rečeno da očekuju pozitivan ishod pregovora.

Generalni direktor RTV BN Vladimir Trišić UNS-u je rekao da su ovi kanali 1. aprila ove godine svoja prava za distribuciju u Srbiji, komercijalno i ekskluzivno ustupili Telekomu Srbije. Kako UNS saznaje Telekom Srbija dao je bolju komercijalnu ponudu za emitovanje ovih televizija na teritoriji Srbije od SBB-a.

„Ukoliko Telekom Srbija i SBB nisu u mogućnosti da postignu komercijalni dogovor, nažalost mi nismo u mogućnosti da na to utičemo. Verujemo da će SBB dobiti korektnu komercijalnu ponudu od Telekoma Srbija i da će ponovo nastaviti emitovanje kanala iz Republike Srpske“, rekao je UNS-u Trišić.

U RTRS-u su UNS-u potvrdili da je ugovor o distribuciji ovog kanala potpisan sa MTS-om Telekoma Srbije, kao i da ova kompanija odlučuje o daljoj distribuciji u Srbiji.

(UNS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

prosvetitelj

09.09.2019 05:35

Sad neka SBB plati Telekomu koliko je trebalo da plati BN-u i da svi korisnici imaju kanale a ne da dijele korisnike na ove i one i da trpe zbog konkurencije dvije kompanije.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

09.09.2019 07:35

SBB pruža sve lošiju uslugu. Tehnička podrška im je za svaku osudu.

ODGOVORITE
Name

Dana

09.09.2019 22:26

mi koji placamo lz inostranstva za tv total nemozemo da gledamo nista iz republike srpske nije uredu

Name

Razocaran

10.09.2019 08:10

Nemogu da vjerujem,samo kanale iz Republike Srpske su izbacili,a federalne ostavili,mozda ce njih vise gledati..Koja politika,treba da ubacuju jos kanala iz Republike Srpske..

ODGOVORITE