УС опен - Димитров: Нисам био лош, али...

. . . Данилов сервис је тешко "прочитати"! Григор Димитров ни из трећег покушаја није успео да се пласира у Гренд слем финале.

Тенис 08.09.2019 | 08:19
УС опен - Димитров: Нисам био лош, али...
Бугарски тенисер је у полуфиналу УС Опена поражен од Руса Данила Медведева у три сета, 7:6 (5), 6:4, 6:3.

Без обзира на пораз, Димитров неће претерано незадовољан напустити Њујорк јер је сезона до овог турнира за њега била катастрофална.

"Одиграо сам добар меч у целини. Одлучило је свега неколико поена. Да, изгубио сам са 3:0, али мислим да резултат не показује како су се ствари догађале на терену. Ниво тениса је био сасвим добар. Медведев је одиграо веома добро, борио се, на много кључних поена је био одличан. Не желим да будем сувише оштар према себи. Имао сам две добре недеље, играо сам прво полуфинале овде, извући ћу оно што је позитивно у свему", изјавио је Димитров.

Похвалио је противника рекавши да има добре изгледе и у финалу.

"Све је могуће, зар не? Када добијете шансу да играте финале, претпостављам да ћете дати све од себе. Наравно, ако буде наставио да игра овако, мислим да ће имати шта да каже. Два дана одмора су му свакако помогли да се опорави, али и ја сам их имао", додао је Григор.

На питање, који су главни квалитети у игри руског тенисера, издвојио је сервис.

"Играли смо већ неколико пута. Једна од његових најјачих страна је то што никад не знате где ће сервирати, прву или другу серву. То некад може да буде збуњујуће. Борац је, успева да врати сваку лоптицу у терен, увек их некако стигне. Не даје вам много лаких поена. Остало све делује да је предвидљиво, осетим рано шта ће да уради. Тренутно игра сјајан тенис и има много самопоуздања, то ће му свакако помоћи", закључио је Димитров.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар