Додик и Иванцов о формирању власти на нивоу БиХ

- Видљиво да је споразум опструисан, а вјетар у леђа опструкцији дају они који нису задовољни. Хоћемо да уђемо у власт и испоштујемо вољу српског народа. Ових дана чују се разне интерпретације да у власт могу и други, али то није адекватно представљање народа - рекао је Додик.

Босна и Херцеговина 02.09.2019 | 14:55
Додик и Иванцов о формирању власти на нивоу БиХ
У Бањалуци је одржан састанак Милорада Додика, српског члана предједништва БиХ и Петра Иванцова, руског амбасадора у БиХ.

Како је речено након састанка, разговарано је о неформирању власти на нивоу БиХ.

Додик је изјавио да је данашњи састанак дио редовних консултација и унапређење билатералних односа са Иванцовим. Навео је да је политичка ситуација била незаобилазна тема разговора, те је констатовано да се неопходно усмјерити на економска и питања из привреде.

Додик је рекао да је измишљено питање плана за НАТО које опструише формирање власти.

- Видљиво да је споразум опструисан, а вјетар у леђа опструкцији дају они који нису задовољни. Хоћемо да уђемо у власт и испоштујемо вољу српског народа. Ових дана чују се разне интерпретације да у власт могу и други, али то није адекватно представљање народа - рекао је Додик.

- Све што није воља српског народа, Република Српска ће одговорити на адекватан начин - поручио је српски члан Предсједништва.

- Народна скупштина Републике Српске ће разматрати стање и тражити дијалоге са адекватним саговорницима.Легитимно право Скупштине је да врати надлежности и да се са Федерацијом и друга два народа о томе разговара. Нисмо спремни да уђемо у војне савезе, него имамо свој аутентичан приступ томе - каже Додик.

Петар Иванцов, руски амбасадор у БиХ рекао је да Русија даје безусловну подршку економској сарадњи са Републиком Српском, те да су заинтересовани да руски инвеститори успјесно раде у Српској.

Када је ријеч о имплемемтацији изборних резултата сматра да се тај посао требао урадити у складу са Дејтонским споразумом и равноправности народа.

- Дејтонски пронцип подразумијева да побједници из свих народа учествују у формирању власти. Дакле три водеће странке и у складу са правилима предсједавајући Савјета министара треба да буде Србин и то треба да буде испоштовано - поручио је Иванцов.

Он је навео да када је у питању формирање власти супротни ставови требају бити стављени по страни, јер скоро годину дана је БиХ без Савјета министара, што блокира економске реформе и правосуђе.

- Постоје рјешења за ситуацију, а то је оно што је потписано 5. августа - поручио је Иванцов.
 
(РТРС)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

Гоонер

02.09.2019 12:59

Хах, е неце да мозе тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

02.09.2019 13:09

Само у руски савез а федерација у нато савез

Name

Ре

02.09.2019 13:19

Мора да ови у власти имају добру ракију и да су широке руке па овај не излази из БЛ.

Name

Боки

02.09.2019 13:45

Како год било. Срби и Српска, неце у НАТО

Name

Правник

02.09.2019 13:54

Просто да човјек не повјерује, ево још једном да казем јасно да јасније не може бити! Коме није још јасно нека прочита шта пише у члану 84. Закона о одбрани БиХ, а којег је усвојила Парламентарна скупштина БиХ. Рудоња се у споразуму којег је потписао са Алијиним сином обавезао да ће поштовати Одлуке Предсједништва, одлуке савјета министара и Парламентарне скупштине БиХ. Дакле, зна се ко је донио Закон о одбрани, а зна се и шта у њему стоји! Закон о одбрани БиХ Члан 84. (Активности за пријем у НАТО) Парламентарна скупштина, Вијеће министара Босне и Херцеговине, Предсједништво, те сви субјекти одбране, у оквиру властите уставне и законске надлежности, провест ће потребне активности за пријем Босне и Херцеговине у чланство НАТО-а. Шта који Палац Русија и Иванцов има са овим, ово је закон, а за кршење закона се иде у ћорку ! Питање је само до када ће држава БиХ трпити отворено заговарање и крешења њених закона.. живи били па видјели! П.С. наравно, не мислим ја да ће неко из Сарајева тек тако доћи хапсити Додика, Павића, Цубриловица ....... .... без подршке САД и НАТО-а !

Name

Русија нам неда ни кредита

02.09.2019 14:02

Додик и СНСД су пренијели 68 надлезности са Ентитета РС на ниво Дрзаве Босне и Херцеговине, гласајуци у Парламенту БиХ али и у Скупстини РС-а за пренос тих надлезности, укљуцујуци Одбрану и Сигурност, Индиректно опорезивање, Судско и Тузилацко вијеце и јос многе друге институције и агенције. Да би се те надлезности вратиле поново на ниво Ентитета морају се поново изгласати у Парламенту БиХ а то це се догодити никада.Додик и СНСД само дзаба лазу, обмањују и тролају јадни, напацени и покрадени Српски народ, то види свако осим самих Срба. За рат треба новац и наорузање, то Додик нити има а нити це имати, а нема ни подрску нити Србије а нити Русије, да не говоримо о Америци и НАТО пакту који би се одмах умијесали на страну медјународно признате дрзаве БиХ. Па то свако зна, дзаба лазу Додиковци. Саровиц и СДС има сансу да поново удје у власт, зато се Додик препао, па одмах у помоц зове Иванцова.

Name

СНСД

02.09.2019 14:09

СНСД је у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.и има их јос.

Name

Сер од Добоја

02.09.2019 14:33

Баја, зашто враћаш надлежности када си прије 2 дана рекао да БиХ нема перспективу и да је при распаду, која је сврха враћати надлежности од нечега што ће ускоро доживјети крај. Изгледа да је крај БиХ ипак само једна од милион твојих лажи.

Name

Горан

02.09.2019 14:33

Нато пакт покушава да превари Србе као што је урадио у ЦГ и Македонији. Овај пут је налетео на државотворну нацију а не квази бошњаке, монтенегрине и неке северо јужно, ко зна које, Македонце.

Name

за правника

02.09.2019 14:34

Засто тросис вријеме објасњавајуци крезавим србима?Знају они ста су потписали

Name

ре

02.09.2019 14:35

Неко Је веома забринут?

Name

за боки

02.09.2019 14:35

Будемо видјели....срби су вец у нату,само сто ви несколовани то неразумијете

Name

психа

02.09.2019 14:41

Ове балканске татице који су дуго на власти било куповином гласова или папака уцијепе себи у главу да је народ њихова својина којом могу трговати са русима или турцима или америком и било киме а то им се обије о главу кад тад

Name

Драган Трм

02.09.2019 14:42

Време вам је да обојица одете.Диста сте мрцварилк овај народ.Ти у Русију а ти на робију.

Name

Ре Правник

02.09.2019 15:09

У праву сте. Могли би они тенкови што су довезли да сада одвезу.

Name

Ре

02.09.2019 18:21

Није ми јасно како Додик води борбу да се странци не мијешају а свако мало са Иванцовим на договорима како зауставити напредак

Name

Ре правник

02.09.2019 18:35

О каквом праву прицас ти Јанице па да у бих непостоји право па Дзаферовиц И Комсиц би вец робијали за ратне злоцине изгледа ти право заврсио у сарајеву гдје стоку само србски народ море постоват И бити осудјени по праву у бих

Name

Ре СНДС

02.09.2019 22:54

Па Рудоња је и своје дупе пренео у Сарајево а лагао је да неце. Идиот

Name

007

02.09.2019 13:00

Прво НАТО па остало.Ако ти се свидја исток правац Москва и не врацај се сине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

02.09.2019 13:57

Милораде, морас знати да нема успоставе Вијеца Министара, док се не усвоји годисњи национални план /АНП/ за НАТО интеграције, то мора да буде јасно свима нама у РС-у, јер потписали смо МАП и постепено приблизавање НАТОу и морају се испостовати Медународни споразуми и дрзавни закони и акти. Небојса Рад!мановиц /СНСД/ је по налогу Милорада Додика и у име Предсједниства БиХ молио да се убрза приступ НАТО пакту, а сада када је НАТО савез прихватио ту Радмановицеву апликацију и молбу, хоцес Додице назад. Нема назад, медјународноправни споразуми и акти се морају спроводити у демократској дрзави, па свидјало сето нама или не, то је тако и мора се то испостовати или неце Комсиц и Дзаферовиц дати сагласност и нема мандатара Тегелтије. Мислис Додице мозес и у Сарајеву, као у РС да крсис усвојене Законе које је СНСД подрзао и усвојио у Парламенту БиХ иако их је СДС упозоравао да то не раде. Сада зањите сами, сто сте посијали.

Name

Домацица Радојка

02.09.2019 14:37

Ста је то нато и цему слузи ако није тајна?

Name

Директ

04.09.2019 00:42

Зналац, када ви Босњаци будете престали да крсите Устав, онда мозда и буде ста од цланства БиХ у НАТО, мозда, док сигурно мало сутра. :)))

Name

бурке

02.09.2019 13:07

мора русима предати рапорт...а американци га довели на власт...горко це се покајати и он и Срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.09.2019 13:12

Ево бурле и његовог Руског старог папка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

02.09.2019 13:14

СВЕМУ СТЕ ВИ СТРАНЦИ КРИВИ, ЈЕР СТЕ ЗАЗМУРИЛИ НА КРАДЈУ ИЗБОРА. КОЈА ВОЉА НАРОДА? ДОДИК ВОЉА НАРОДА??? ДОДИК ЈЕ ВОЉА САМО ЗА 20% УХЉЕБА!!! ОСТАЛО ЈЕ СВЕ ПОКРАДЕНО, КУПЉЕНО, УЦИЈЕЊЕНО, ТО ЗНАЈУ И МАЛА ДЈЕЦА. НОРМАЛНОМ ЦОВЈЕКУ СЕ ПОВРАЦА НА ВАСЕ ПРИЦЕ ВИСЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовиц

02.09.2019 13:21

Дрзавна власт мозе И без снсд-а И без додикаПустите га он је пролупо. овако се само.са њим спрдамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј!

02.09.2019 13:30

Миле ти си аут! Немогу те спасити ни твољи неписмени примитивци. Тебе и сву твоју црвену камарилу треба бога молити и проклети да се никада не вратите медју српски народ. Каква сте ви олос и људски изрод ријецима се описати не мозе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Педја

02.09.2019 14:42

Свака цаст! Свака Вам је на мјесту!!

Name

В6

02.09.2019 13:35

Вријеме је да пред законом сви подједнако одговарамо, вријеме је да издајемо из анархије ( у којој предсједник може да буде и предсједник и судија и полицајац). Е доста је било висе анархије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

02.09.2019 13:38

да ово све прелази укусе и водзења политике и гурања свима другим прста у око,замислимо само да се Босњацки представник састаје мало мало па са Турским амбасадором или Америцким,ја мислим да Руси отворено дају до знања да Додика дрзе на концу и да са њим потпуно контролису и спроводе њихове интересе на Балкану , ко зна за ста је се задузио Додик код Руса али ово прелази све мјере нормалне политике , мислим да це овде највисе Српски народ да осјети и да муку муци са овом ситуацијом,нисмо сви луди видимо како је свугдје у свијету , како Америка и запад одлуци тако це и бити ,гдје Руси се умијесају ту су масовне погибије е несносне ситуације!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

02.09.2019 13:53

Откуд то Миле да се Анбасадори мијесају у дрзавне проблеме једне земље,то ти казес кад америцки Анбасадор казе или се састане са неким из Федерације БиХ,а ти са Иванцовим само сто неспавас.Незнам само јер тај пјане Анбасадор у БиХ или у РСој,толико провидно и безвриједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СараЈевоо

02.09.2019 14:21

Хахаха добар добар!!!

Name

Судија

02.09.2019 14:14

Додик има велики страх од губитка власти, човјек који је преузео све полуге власти се ужасно плаши да их може у једном трену изгубити, тада се његов живот мијења из коријена. Додик када изгуби власт ће покушати побјећи, он неће овдје остати, свакако има вилу у Београду, а казу и некретнине и у Русији. Осим тога он има и велики страх од хапшења, губитак власти би могао активирати оптужницу која је у приправности и могао би бити ухапшен управо од оних против којих највише говори а то су СИПА и тужилаштво БиХ. Ако се домогне Србије онда ће избјећи суд. Званична политичка Србија подржава његову политику што је несхватљиво, осим тога успио је придобити и подршку врха цркве. Додик је под своју шапу ставио све, колико ја знам само овај медиј (БН) није успио освојити. Без обзира на све Додик се ипак боји да СДС и Саровиц не формирају власт на нивоу БиХ, зато лобира код Русије и Иванцова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Судија

02.09.2019 14:35

Миле сваста и Западу и Истоку обецао само да би се материјално окористио,изгледа нема висе повуци тамо,повуци вамо,конопац само сто није пукао,бојим се да највеци цех не плати народ.

Name

здравко

02.09.2019 14:41

Сотоно! Јесам ли погодио ,ајд докази супротно.

Name

ЦЦ

02.09.2019 19:53

Нажалост, у врху цркве много је "додика" у сваком смислу, а понајвише у криминалу...

Name

Нако

02.09.2019 14:17

Менге само брину ови руски инвеститори сто хоце да успијесно раде у РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исток

02.09.2019 14:23

Промијенила се времена.Питају се нешто и други.Када је Радмановић потписао натјеран је од стране Америке а сада Додик има наређење из Москве.Није се нас никад ништа питало.Побиједиће јачи од ове двије силе,можда се и договоре.Ако је Додик хтио да будемо неутрални требао је тражити улазак у Савез са Русијом.Можда би се лакше дошло до неутралности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

02.09.2019 15:00

наса воља је да нас пустис на миру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

02.09.2019 15:06

Прво АНП па онда СМ.Само дзаба прицате.Само Натопа онда СМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

04.09.2019 00:44

Прво ниста. :)))

Name

Галеб

02.09.2019 15:48

Хапси Ронхила под хитно тог пјану протјерати из БиХ Ивацова И Радован је разговарао са таквима као Ивацов И доспио је тамо гдје мује мјесто Хапси Ронхила,бурлета ,рудоњу Тог пјану протјерати спаси народ у РС то мало сто је остало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Успут

02.09.2019 17:03

Причали како извући рафинерију нафте из гова....

ОДГОВОРИТЕ