Против стреса од помоћи купка и ...

Стрес је окидач за многе болести, може да изазове несаницу, високи крвни притисак, дијабетес, срчана обољења. . .

Здравље 29.08.2019 | 14:00
Против стреса од помоћи купка и ...
ЗБОГ убрзаног начина живота и многобројних обавезе готово непрестано смо изложени стресу. Према резултатима истраживања Британске установе за ментално здравље, чак 74 одсто људи не може да се одупре стресу, док је прошлогодишња студија показала да 20 процената Американаца има поремећај сна и људи данас у просеку спавају мање од седам сати( отприлике два сата мање него 1910).

Такво стање је окидач за многе болести, може да изазове несаницу, високи крвни притисак, дијабетес, срчана обољења... Стручњаци сматрају да је суочавање са проблемом важан корак да се он савлада али је веома битан начин како да повратите контролу над својим умом и телом.

За опуштање помажу посебне умирујуће технике дисања, добра масажа, купка и редовна физичка активност која ослобађа тело од стреса. "Искључите" се из спољног света тако што ћете прочитати књигу или поподне одспавати бар пола сата. Добро решење је и да одете у биоскоп. Замрачена биоскопска дворана, искључен мобилни телефон, кокице у крилу и занимљива прича на филмском платну, сјајан је начин да се опустите.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар