ЕП - Српкиње "нижу" ривалке, а селектор љут: Не ваља!

Одбојкашице Србије уписале су и трећи тријумф на Европском првенству, али упркос томе Зоран Терзић имао је штошта да им замери. . .

Остали спортови 27.08.2019 | 20:21
ЕП - Српкиње "нижу" ривалке, а селектор љут: Не ваља!
Одбојкашице Србије одбрану европског трона започеле су одлично. На шампионату у Турској прва три сусрета у групи окончале су победама - после Финске и Бугарске, пала је и Француска.

Упркос резултатском успеху, селектор Зоран Терзић није задовољан.

"Дефинитивно је да имамо проблема, то је врло видљиво. Први и основни је тај да када се упореде екипе, ми и противник, приметно је да против нас играју са много енергије, ентузијазма и мотива, а ми онако, као да одрађујемо посао и чекамо важније утакмице. Сви који се баве спортом знају да је то опасно и то не води у добро. Надам се да ће од следеће утакмице играти онако како су нас навикле и како од њих свих очекују, а то је да са максмалним мотивом и енергијом улазе у сваки меч, без обзира на то које је са друге стране мреже", рекао је Терзић.

На мечу против Француске селектор Србије у игру је увео играчице које немају прилику да играју на великим такмичењима, али није задовољан како су искористиле ту прилику.

"Играчице које су добиле прилику, искрено, нису је баш искористиле на прави начин, јер нису играле онако како то умеју да ураде на тренингу. Да кажемо да је то због неког неискуства, можда треме... али не би смело више то да се понавља", строг је био Терзић.

Он очекује да ће критике уродити плодом већ на наредном мечу, против Грчке у среду, односно Турске у четвртак.

Пласман у осмину финала Европског првенства, која се игра од 1. сепотембра, избориће по четири најбоље екипе из сваке од четири групе.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар