EP - Srpkinje "nižu" rivalke, a selektor ljut: Ne valja!

Odbojkašice Srbije upisale su i treći trijumf na Evropskom prvenstvu, ali uprkos tome Zoran Terzić imao je štošta da im zameri. . .

Ostali sportovi 27.08.2019 | 20:21
EP - Srpkinje "nižu" rivalke, a selektor ljut: Ne valja!
Odbojkašice Srbije odbranu evropskog trona započele su odlično. Na šampionatu u Turskoj prva tri susreta u grupi okončale su pobedama - posle Finske i Bugarske, pala je i Francuska.

Uprkos rezultatskom uspehu, selektor Zoran Terzić nije zadovoljan.

"Definitivno je da imamo problema, to je vrlo vidljivo. Prvi i osnovni je taj da kada se uporede ekipe, mi i protivnik, primetno je da protiv nas igraju sa mnogo energije, entuzijazma i motiva, a mi onako, kao da odrađujemo posao i čekamo važnije utakmice. Svi koji se bave sportom znaju da je to opasno i to ne vodi u dobro. Nadam se da će od sledeće utakmice igrati onako kako su nas navikle i kako od njih svih očekuju, a to je da sa maksmalnim motivom i energijom ulaze u svaki meč, bez obzira na to koje je sa druge strane mreže", rekao je Terzić.

Na meču protiv Francuske selektor Srbije u igru je uveo igračice koje nemaju priliku da igraju na velikim takmičenjima, ali nije zadovoljan kako su iskoristile tu priliku.

"Igračice koje su dobile priliku, iskreno, nisu je baš iskoristile na pravi način, jer nisu igrale onako kako to umeju da urade na treningu. Da kažemo da je to zbog nekog neiskustva, možda treme... ali ne bi smelo više to da se ponavlja", strog je bio Terzić.

On očekuje da će kritike uroditi plodom već na narednom meču, protiv Grčke u sredu, odnosno Turske u četvrtak.

Plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, koja se igra od 1. sepotembra, izboriće po četiri najbolje ekipe iz svake od četiri grupe.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar