Партизан без Остојића, уз још пар "проблемчића"...

Црно-бели у недељу дочекују Рад.

Фудбал 18.08.2019 | 11:10
Партизан без Остојића, уз још пар "проблемчића"...
После сјајне партије и победе над Малатијом 3:1, Партизан је одиграо нерешено у Крушевцу са Напретком (2:2), а онда изгубио у Турској (0:1).

Тај пораз није био болан, јер су црно-бели изборили пролаз у последње коло квалификација за Лигу шампиона, али две утакмице без победе утицале су на пад еуфорије после поменуте одличне игре у првом дуелу са Малатијом.

Прилику да поправе утисак, црно-бели ће имати у недељу од 19 часова на свом стадиону против Рада у утакмици 5. кола Суперлиге.

На конференцији за медије тим поводом, тренер Партизана Саво Милошевић поручио је навијачима да не могу увек очекивали "лепршаву" игру.

"Тај нападачки фудбал који ми форсирамо је нешто што је константа, надам се да ви сви знате, а и навијачи, да је то просто немогуће у свакој утакмици. То је једна ствар. Друга ствар, ми смо у периоду који је јако осетљив, и даље смо под огромним притиском јер имамо такмичење од којег нам у великој мери зависи будућност. Мислим да је логично да неке одлуке морају да буду у складу са резултатом који желимо, а не са неком лепршавом игром", рекао је Милошевић и додао:

Похвале Војводини и Лалатовићу

Војводина је одлично почела сезону и има четири победе из четири утакмице, а Милошевић је навео да је то добро за српски фудбал:

"Тамо где је Лала (Ненад Лалатовић) мора да се нешто дешава, знам његов менталитет. Више пута сам рекао да је Војводина један од мојих омиљених клубова. Војводина увек мора да буде у врху српског фудбалу по свему што представља. Без обзира што су наш велики ривал, желим да Војводина буде у врху".

"Ми смо у двомечу са Малатијом имали много више шанси, много више добрих ствари од нашег противника и заслужено смо прошли и то је оно што је најбитније. Ми нисмо случајно прошли и нисмо то урадили ружним фудбалом. Ја ћу увек бити критичнији, али ово је реално сагледавање ствари".

Упитан како натерати играче да размишљају само о Раду, а не о наредном европском ривалу - Молдеу, Милошевић је кратко одговорио: "Натераћу их".

Тренер црно-белих говорио је и о стању екипе. Ван строја ће бити дефанзивац Бојан Остојић.

"Нећу вам много бити од помоћи данас пошто смо јуче играчима дали непланиран слободан дан због потрошње у четвртак. Одлучили смо да је боље да одморимо екипу тако да ћемо после вечерашњег тренинга знати стање играча. Оно што је дефинитивно је да Остојић неће бити у комбинацији. Имамо још пар проблемчића, видећемо каква је ситуација са тим играчима", рекао је Милошевић.

Упозорио је и да његови играчи морају да одиграју боље него у Крушевцу.

"Већ смо имали једно лоше искуство у Крушевцу и не смемо себи да дозволимо такве ствар. Без обзира на умор, без обзира на тренутну ситуацију, приступ мора да буде максималан као што је било против Малатије".

"Грађевинари" су тренутно у доњем делу табеле са три бода из три утакмице. 

"Рад није добро почео сезону и последњих пар година се мучи у Суперлиги, али је то искусан суперлигаш и увек може да направи проблем. Успели су да добију утакмицу против Инђије што може да им значи за самопоуздање. Међутим, овакве утакмице искључиво зависе од нас и оног што урадимо на терену, уз сво дужно поштовање Раду", рекао је Милошевић.

Клуб са Бањице пред дуел са Партизаном напустио је тренер Богдан Корак, који је поднео оставку. Милошевић је истакао да га такве ствари не радују.

"Такве ситуације су увек непријатне, далеко било да се радујем таквим стварима. Имам много пријатеља у Раду и заиста се не радујем таквим стварима. До сад су успевали да нађу начине да преживе пакао Суперлиге, верујем да ће успети и ове године".

Новинаре је занимало и да ли га казна УЕФА (две утакмице пред празним трибинама на домаћем терену) омета у раду.

"Не могу и тиме да се бавим, немам енергије",рекао је Милошевић.

Милошевић је навео да верује да ће се Партизан до краја прелазног рока још појачати, али је истакао да се никад неће жалити.

"Ја сам рекао да се нећу никад жалити, још нисмо завршили прелазни ток, очекујем да ћемо довести још два-три играча, али како год да буде ја се сигурно нећу жалити. Ако сам се прихватио нечега, мој посао је да дам максимум", рекао је он.

Ћао, екипо!

Немања Николић опростио се данас од саиграча и пожелео им срећу у Лиги Европе, Суперлиги и Купу, а потом отпутовао у Нови Сад где ће наставити каријеру као позајмљен фудбалер Војводине.

Упитан да ли би више волео два српска представника у Лиги Европа или једног у Лиги Европа, а једног у Лиги шампиона, Милошевић је одговорио: 

"Најбитније је да оба представника буду у Европи, треба нам коефицијент".

Милошевић је раније већ подржао Црвену звезду, а потом је тренер црвено-белих, Владан Милојевић, подржао Партизан, па су новинари упитали тренера црно-белих да ли је то најава смиривања тензија у српском фудбалу.

"Ја заиста немам шта да смирујем. И пре сам са Владом био у добрим односима, са Мркелом сам радио у Савезу, пријатељи смо, са Терзићем сам војевео на терену... Немам никакав проблем са њима, не видим зашто бих смиривао нешто. Ја ћу сигурно имати коректан однос према њима и знам сигурно да ће они имати конкретан однос према нама", рекао је Милошевић.

Коментари / 0

Оставите коментар