Заев: "Нећу дозволити да ми сруше владу"

Премијер С. Македоније Зоран Заев изјавио је да неће дозволити да му особе повезане са афером "Рекет" сруше владу и одбацио било какву умешаност у тај случај.

Регион 13.08.2019 | 21:57
Заев: "Нећу дозволити да ми сруше владу"
"Свакако да нећу дозволити да ми неколико криминалаца, један сујетан новинар и, да опрости ЛГТБ зајдница, један педер сруше ову владу. Не. Борићемо се до краја и свако ће сносиити своју одговрност", рекао је Заев новинарима на пријему поводом 18 година од потписивања Охридског споразума.

Он је истакао да верује у транспарентан процес и одбацио као неосноване спекулације да је умешан у аферу "Рекет" у којој је првосумњичени челни човек кабловске телевизије 1ТВ Бојан Јовановски, познат под естрадним именом Боки 13.

"Одбацујем сваки вид спекулација мојим именом и стојим чврсто иза тога. Ја сам човек који је пријавио случај, да не буде заборављено", рекао је премијер Северне Македоније.

Заев је рекао да је његова влада од формирања (почетком лета 2017.) створила услове да правосуђе ради неометано и да очекује да истрага покаже све доказе, па ако постоје и о њему и о специјалној тужитељки за прислушкиване разговоре Катици Јаневој.

"Само тако ћемо апсолутно показати да имамо владавину права, а и народ чека разрешницу коју треба да донесе истрага. Све друго је политиканство", рекао је премијер Северне Македоније Зоран Заев.

Кривични суд у Скопљу данас по подне је за још 30 дана продужио притвор осумњиченима у случају "Рекет" Бојану Јовановском и Зорану Милевском, који се од 15. јула налазе у истражном затвору "Скопље".

Тужилаштво за организовани криминал их терети да су изнудили новац од македонског бизнисмена Јордана Камчева, који је под истрагом Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре, тако што су у замену за новац нудили да ће утицати на јавног тужиоца да му олакша положај.

Бизнисмен Камчев је Јовановском и Милевском у два наврата исплатио укупно милион и по евра од првобитно тражених осам милиона, а договорених пет, након чега је то почетком маја пријавио Тужилаштву за организовани криминал, пошто је прво о томе разговарао са премијером Северне Македоније Зораном Заевом.

У међувремену су се у медијима појавили снимци повезани са случајем "Рекет" на којима се чују гласови бизнисмена, специјалне тужитељке као и имена истакнутих политичких личности.

На снимцима објављеним на интернет-страници десничарског италијанског дневника "Верита" Боки 13. у разговору са Камчевим укључује специјалну тужитељку Катицу Јаневу, спомиње и да је о томе разговарао са премијером Северне Македоније Зораном Заевом, а у медијима се са случајем "Рекет" повезују и неки друге политичке личности.

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски је "Рекет" назвао "огромном криминалном афером која тресе темеље важних државних институција" и затражио ефикасно, брзо и темељно завршавање истраге и подношење тужби против свих укључених, ако постоје докази, без обзира на то да ли су функционери или нису.

(Бета)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Боб Роцк

14.08.2019 02:00

Јебо владу у коју ликови као Боки 13 улазе ко у зему

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Зоки

14.08.2019 05:20

Ко ће те питати! Одрадио су посао и сад можеш и у бувару - зар су мислио да си неки важан и битан лик?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

14.08.2019 10:43

си у нормалној дрзави истог цаса би поднио оставку али на балкану се власт мора сацувати по сваку цијену! Уз ону стару Зивот дам а власт недам!

ОДГОВОРИТЕ