Опрема јефтинија, а цијена болнице остала иста

Значајни дио опреме која је предвиђена у тендерској документацији за изградњу и опремање болнице у Источном Сарајеву је замијењен далеко неквалитетнијом и јефтинијом опремом, а да је цијена укупних послова остала иста, изјавио је данас Слободан Станић, члан Социјално-економског савјета СДС.

Република Српска 08.08.2019 | 13:31
Опрема јефтинија, а цијена болнице остала иста
Станић је истакао да је градња и опремање ове болнице плаћена далеко више од реалне цијене, али да чак ни то није било довољно па је умјесто савремене стигла далеко лошија и неефикаснија опрема.

„Тако је разлика у цијени гинеколошког стола са опремом који је предвиђен и онога који је набављен око 15 хиљада марака. Могло се десити да из неких разлога није била могућа набавка неког од предвиђених уређаја али је зато разлика у цијени за сваку ставку морала бити одбијена од укупне цијене болнице од 54 милиона КМ“, казао је Станић.

Он је позвао министра здравља Алена Шеранића да поводом овог случаја формира комисију која ће утврдити чињенично стање и одговорна лица која су ово омогућила.



„Тражимо да о свему обавијести надлежне органе и јавност. Колико сам информисан садашњи министар није био укључен у послове око опремања и изградње ове болнице и то је и њему једно непријатно насљеђе. Тим прије пошто он није инволвиран дајемо му могућност да предузме законом предвиђене мјере“, каже Станић.

Он је поручио да ће СДС, уколико се ништа не предузме, за мјесец дана организовати нову конференцију за медије на којој ће бити презентовани нови детаљи поводом овог случаја.

Он је истакао да је додатни проблем у случају опремања и изградње ове болнице и што четрдесет ставки од опреме која је испоручена није регистровано код Агенције за лијекове БиХ.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Харе

08.08.2019 11:53

Преко Тендера се највише лове украде

ОДГОВОРИТЕ
Name

леКСИ

08.08.2019 12:26

Ста је са хипербарицном комором која је требала стици у ову болницу, да ли је то отисло у приватне сврхе једног врло познатог спортисте који је повезан са овом болницом????? Зна се о чему причам!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

08.08.2019 12:40

Значи,и у болницама владају 3-4 струје.Они незадовољни"исправљају"криву Дрину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скоро 20 Година

08.08.2019 12:49

Овдје у здравству РС се кува и слузи по рецепту лијевцанског Магелана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

08.08.2019 12:50

То Станицу!!! Само откривајте и одма у јавност, да се са доказима одма прозову а и пронадју криминалци и лопови а надамо се и да се и постено казне. Ово је матрица њиховог пословања,да се у тендеру све стране задовоље а кога брига за опрему и апарате, који спасавају људске зивоте. Ово је ДНО ДНА!!!! Нема висе савјесног радника цовјека који је на одговорној функцији а досао је преко странке. То су људи мегаломани за њих је све нормално и по закону.Њихова структура и лицност је измјењена, без емпатије, одговорности. Нико ни за ста не одговара, јел ниста у дрзави не функцинисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТендериТендери

08.08.2019 16:21

То није слуцај само са том болницом, у свим осталим су такви примјери. Погледати мало и ону у Невесињу, као и оправданост "тезги" долазецих струцњака задњих 5 година, гдје ту добија домаци кадар, засто су само плацени гости, а домаћи ниста, цији је ту конкретно интерес/договор? Какав се то центар тобож развија? Каква се то велика хирургија ради, без основне дијагностике... Колико уопсте пацијената покрива установа... Итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочанска Болница

08.08.2019 20:18

Ми добили магнет,стар 22 године!Кажу последње чудо технике,али најгоре од свега нема ко да ради на њему!Марићи све што ваља отјерали,нема доктора више да ваља!Срећа па Лећићка окупља праве људе око себе!!

ОДГОВОРИТЕ