Oprema jeftinija, a cijena bolnice ostala ista

Značajni dio opreme koja je predviđena u tenderskoj dokumentaciji za izgradnju i opremanje bolnice u Istočnom Sarajevu je zamijenjen daleko nekvalitetnijom i jeftinijom opremom, a da je cijena ukupnih poslova ostala ista, izjavio je danas Slobodan Stanić, član Socijalno-ekonomskog savjeta SDS.

Republika Srpska 08.08.2019 | 13:31
Oprema jeftinija, a cijena bolnice ostala ista
Stanić je istakao da je gradnja i opremanje ove bolnice plaćena daleko više od realne cijene, ali da čak ni to nije bilo dovoljno pa je umjesto savremene stigla daleko lošija i neefikasnija oprema.

„Tako je razlika u cijeni ginekološkog stola sa opremom koji je predviđen i onoga koji je nabavljen oko 15 hiljada maraka. Moglo se desiti da iz nekih razloga nije bila moguća nabavka nekog od predviđenih uređaja ali je zato razlika u cijeni za svaku stavku morala biti odbijena od ukupne cijene bolnice od 54 miliona КM“, kazao je Stanić.

On je pozvao ministra zdravlja Alena Šeranića da povodom ovog slučaja formira komisiju koja će utvrditi činjenično stanje i odgovorna lica koja su ovo omogućila.„Tražimo da o svemu obavijesti nadležne organe i javnost. Кoliko sam informisan sadašnji ministar nije bio uključen u poslove oko opremanja i izgradnje ove bolnice i to je i njemu jedno neprijatno nasljeđe. Tim prije pošto on nije involviran dajemo mu mogućnost da preduzme zakonom predviđene mjere“, kaže Stanić.

On je poručio da će SDS, ukoliko se ništa ne preduzme, za mjesec dana organizovati novu konferenciju za medije na kojoj će biti prezentovani novi detalji povodom ovog slučaja.

On je istakao da je dodatni problem u slučaju opremanja i izgradnje ove bolnice i što četrdeset stavki od opreme koja je isporučena nije registrovano kod Agencije za lijekove BiH.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hare

08.08.2019 13:53

Preko Tendera se najviše love ukrade

ODGOVORITE
Name

leKSI

08.08.2019 14:26

Sta je sa hiperbaricnom komorom koja je trebala stici u ovu bolnicu, da li je to otislo u privatne svrhe jednog vrlo poznatog sportiste koji je povezan sa ovom bolnicom????? Zna se o čemu pričam!!!!

ODGOVORITE
Name

007

08.08.2019 14:40

Znači,i u bolnicama vladaju 3-4 struje.Oni nezadovoljni"ispravljaju"krivu Drinu.

ODGOVORITE
Name

Skoro 20 Godina

08.08.2019 14:49

Ovdje u zdravstvu RS se kuva i sluzi po receptu lijevcanskog Magelana

ODGOVORITE
Name

JA

08.08.2019 14:50

To Stanicu!!! Samo otkrivajte i odma u javnost, da se sa dokazima odma prozovu a i pronadju kriminalci i lopovi a nadamo se i da se i posteno kazne. Ovo je matrica njihovog poslovanja,da se u tenderu sve strane zadovolje a koga briga za opremu i aparate, koji spasavaju ljudske zivote. Ovo je DNO DNA!!!! Nema vise savjesnog radnika covjeka koji je na odgovornoj funkciji a dosao je preko stranke. To su ljudi megalomani za njih je sve normalno i po zakonu.Njihova struktura i licnost je izmjenjena, bez empatije, odgovornosti. Niko ni za sta ne odgovara, jel nista u drzavi ne funkcinise.

ODGOVORITE
Name

TenderiTenderi

08.08.2019 18:21

To nije slucaj samo sa tom bolnicom, u svim ostalim su takvi primjeri. Pogledati malo i onu u Nevesinju, kao i opravdanost "tezgi" dolazecih strucnjaka zadnjih 5 godina, gdje tu dobija domaci kadar, zasto su samo placeni gosti, a domaći nista, ciji je tu konkretno interes/dogovor? Kakav se to centar tobož razvija? Kakva se to velika hirurgija radi, bez osnovne dijagnostike... Koliko uopste pacijenata pokriva ustanova... Itd

ODGOVORITE
Name

Fočanska Bolnica

08.08.2019 22:18

Mi dobili magnet,star 22 godine!Kažu poslednje čudo tehnike,ali najgore od svega nema ko da radi na njemu!Marići sve što valja otjerali,nema doktora više da valja!Sreća pa Lećićka okuplja prave ljude oko sebe!!

ODGOVORITE