Мото ГП: Маркес убједљиво до 50. побједе!

Марк Маркес, возач Хонде, победник је Велике награде Чешке на стази у Брну.  ММ 50! Марк Маркез без премца и на 10. станици Мото Гп шампионата, Великој награди Чешке Републике, за јубиларан тријумф.

Остали спортови 04.08.2019 | 19:45
Мото ГП: Маркес убједљиво до 50. побједе!
Актуелни шампион МотоГП доминантном вожњом дошао је до 50. победе у каријери, односно шесте ове сезоне.

Друго место припало је Андреи Довициозу, док је треће место припало возачу Прамак Дукатија Џеку Милеру.

Првих десет комплетирали су још Алекс Ринс, Кал Крачлоу, Валентино Роси, Фабио Квартараро, Данило Петручи, Тааки Накагами и Маверик Вињалес.

У генералном пласману Маркес је увећао вођство у односу на Довициоза и сада има 63 бода више. Трећи у укупном поретку је Данило Петручи са осамнаест бодова заостатка за Довијем.

Ни повремена кишица, ни "напаљена" конкуренција, нити лоша подлога стазе - ништа ни овог недељног радног поподнева нису могли најбољем мотоциклисти света.

Марк Маркез је практично у соло трци по шести пут у 10 одвожених гранд пријева текуће сезоне Мото ГП шампионата прошао први кроз циљ, овај пут за Велики награду Чешке Републике. Тријумф на стази код Брна, његов јубиларни 50. у овом такмичењу однео је тако што је мајсторски, како само он зна, буквално летео са пол-позиције до тријумфа.

Када је ситуација таква каква јесте, иако је до краја сезоне остало да се извезе још девет трка, већ је време да почнемо да се питамо ко ће Маркезу на крају бити уз скуте. По свему судећи то је Андреа Довициозо, који као и сваки добри и поштени краљев трабант, напада, али не побеђује. Ту је, али не угрожава. Осим на првој трци сезоне, Великој награди Катара када је први кроз циљну равнину прошао Италијан, на осталим стазама Шпанац је на лудо брзој и надасве сигурној Хонди био класа за себе. И овај пут Дови је стао на средњи степеник победничког постоља, испод ММ-а, а изнад све бољег Аустралијанца Џека Милера. И даље најпопуларнији мотоциклиста света, Валентино Роси заузео је шесто место, стартовавши са седме позиције.

Наредна трка Мото ГП шампионата вози се следећег викенда у Аустрији.

Пласман на ВН Чешке Р: 1. Марк Маркез (Шпанија, Хонда) , 2. Андреа Довициозо (Италија, Дукати), 3. Џек Милер (Аустралија, Дукати) 4. Алекс Ринс (Шпанија, Сузуки) 5. Кал Крачлоу (ВБР, Хонда) ...

Генерални пласман:

1. Марк Маркес 210
2. Андреа Довициозо 147
3. Данило Петручи 129
4. Алекс Ринс 114
5. Маверик Вињалес 91

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар