Moto GP: Markes ubjedljivo do 50. pobjede!

Mark Markes, vozač Honde, pobednik je Velike nagrade Češke na stazi u Brnu.  MM 50! Mark Markez bez premca i na 10. stanici Moto Gp šampionata, Velikoj nagradi Češke Republike, za jubilaran trijumf.

Ostali sportovi 04.08.2019 | 19:45
Moto GP: Markes ubjedljivo do 50. pobjede!
Aktuelni šampion MotoGP dominantnom vožnjom došao je do 50. pobede u karijeri, odnosno šeste ove sezone.

Drugo mesto pripalo je Andrei Doviciozu, dok je treće mesto pripalo vozaču Pramak Dukatija Džeku Mileru.

Prvih deset kompletirali su još Aleks Rins, Kal Kračlou, Valentino Rosi, Fabio Kvartararo, Danilo Petruči, Taaki Nakagami i Maverik Vinjales.

U generalnom plasmanu Markes je uvećao vođstvo u odnosu na Dovicioza i sada ima 63 boda više. Treći u ukupnom poretku je Danilo Petruči sa osamnaest bodova zaostatka za Dovijem.

Ni povremena kišica, ni "napaljena" konkurencija, niti loša podloga staze - ništa ni ovog nedeljnog radnog popodneva nisu mogli najboljem motociklisti sveta.

Mark Markez je praktično u solo trci po šesti put u 10 odvoženih grand prijeva tekuće sezone Moto GP šampionata prošao prvi kroz cilj, ovaj put za Veliki nagradu Češke Republike. Trijumf na stazi kod Brna, njegov jubilarni 50. u ovom takmičenju odneo je tako što je majstorski, kako samo on zna, bukvalno leteo sa pol-pozicije do trijumfa.

Kada je situacija takva kakva jeste, iako je do kraja sezone ostalo da se izveze još devet trka, već je vreme da počnemo da se pitamo ko će Markezu na kraju biti uz skute. Po svemu sudeći to je Andrea Doviciozo, koji kao i svaki dobri i pošteni kraljev trabant, napada, ali ne pobeđuje. Tu je, ali ne ugrožava. Osim na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Katara kada je prvi kroz ciljnu ravninu prošao Italijan, na ostalim stazama Španac je na ludo brzoj i nadasve sigurnoj Hondi bio klasa za sebe. I ovaj put Dovi je stao na srednji stepenik pobedničkog postolja, ispod MM-a, a iznad sve boljeg Australijanca Džeka Milera. I dalje najpopularniji motociklista sveta, Valentino Rosi zauzeo je šesto mesto, startovavši sa sedme pozicije.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se sledećeg vikenda u Austriji.

Plasman na VN Češke R: 1. Mark Markez (Španija, Honda) , 2. Andrea Doviciozo (Italija, Dukati), 3. Džek Miler (Australija, Dukati) 4. Aleks Rins (Španija, Suzuki) 5. Kal Kračlou (VBR, Honda) ...

Generalni plasman:

1. Mark Markes 210
2. Andrea Doviciozo 147
3. Danilo Petruči 129
4. Aleks Rins 114
5. Maverik Vinjales 91

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar