Званично: Ћаћо је ''Манекен''!

"Ћаћо" Родригес у Милану! Шпански кошаркаш Серхио Родригес званично је постао нови играч миланске Олимпије, саопштио је клуб.

Кошарка 30.07.2019 | 17:11
Званично: Ћаћо је ''Манекен''!
Он је потписао трогодишњи уговор, а по сезони ће зарађивати 2.200.000 евра.

Родригес је потпуну афирмацију стекао у Реал Мадриду, где је провео шест година.

Након кратке епизоде у Филаделфији, постао је члан московског ЦСКА, са којим је недавно постао првак Европе.

Прошле сезоне је у Евролиги бележио у просеку 10,2 поена, 4,5 асистенција и 1,5 скокова по мечу.

Родригес је шесто појачање Олимпије, а пре њега у клуб су дошли још Ерон Вајт, Мајкл Рол, Шелвин Мек, Пол Билига и Рикардо Мораскини.

Сада је и званично - Серхио Родригез је нови кошаркаш Олимпије из Милана.

Родригес је потписао уговор на три годие са Манекенима и то је између осталог била веома битна ставка за шпанског кошаркаша при избору новог клуба. Тако ће након наступа у Шпанији, САД-у и Русији, бити у прилици да упише прве минуте играјући за неки италијански тим.

Серхио Родригес долази као можда и највеће појачање Олимпије овог лета и то све на инсистирање тренерског великана Етореа Месине, који Шпанца види као важан шраф у тиму. Осим финансијског момента, Родригеза је у срце Италије привукла и дужина понуђеног уговора, што му је наводно било изузетно битно за будућност.

Родригес ће у редовима Манекена имати статус европског шампиона, пошто је са ЦСКА прошле сезоне освојио Евролигу. У шампионској години 33-годишњи ас бележио је 10,2 поена и 4,5 асистенција и био виталан део ростера под командом Димитриса Итудиса.

Руски гигант одлучио да не активира клаузулу о продужетку уговора на још годину дана, тако да је Родригес гледао где ће да настави каријеру и онда је избор пао на Армани. Сада и званично.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар