''Односи Србије и Српске природни''

Односи Србије и Републике Српске су природни и логични и нису усмјерени ни против кога, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић након састанка са предсједницом Српске Жељком Цвијановић додајући да Србија има добре односе и са Федерацијом БиХ.

Србија 26.07.2019 | 16:47
''Односи Србије и Српске природни''
Брнабић је навела да са Федерацијом БиХ Србија такође има добре контакте, али да проблем представља - и то не само Србији већ многим земљама које би да причају са званичницима БиХ - то што након избора још увек није формиран Савјет министара.

"У овом тренутку, не само за нас у Србији, већ и за све остале је сметња што још увек није формиран Савет министара у БиХ након избора, немате легитимне представнике, већ људе у техничком мандату и то проблем је за сваку земљу која жели да разговара са званичницима из БиХ", казала је Брнабић.

Одговарајући на питање у вези моста Братољуб, Брнабић је истакла да је њој нејасно и да не може да разумије ту ситуацију.

"Имате ствар која је основна за квалитет грађана тамо у Републици Српској и БиХ", казала је Брнабић.

Подсјетила је да је постојао јасан договор - Србија ће изградити мост, Република Српска ће изградити приступне саобраћајнице, док ће БиХ одобрити и поставити граничне прелазе. 

"Мени је неприхватљиво као особи, не као политичару, да ви пустите све те људе да виде тај мост да је готов, завршен и да не могу да га пређу. Чиме су то заслужилили? Све смо нудили - и привремени гранични прелаз и да ми платимо - шта год треба да се уради само да се пусти гранични прелаз да људи могу да прелазе мост", испричала је Брнабић.

Како каже, јутрос је замолила и комесара Јоханеса Хана да ЕУ помогне да се отвори тај гранични прелаз.

"Искрено смо мислили да постоји воља да затворимо ово питање, које није политичко, већ је питање једног пута, једног моста, једног граничног прелаза, али када видите да вас шаљу од једног до другог, трећег..., мислим да је то показатељ лудости све наше регионалне сарадње", казала је Брнабић.

Позвала је све да се уозбиље или да кажу да неће да поставе гранични прелаз.

"Реците нећемо због тога и тога, јер је то политичка одлука и мислимо да то није у интересу тог и тог. Волела бих да чујем у чијем интересу то није", навела је премијерка Србије.

Председница РС Жељка Цвијановић одговарајући на питање да ли је лакше комуницирати са институцијама у Србији него у БиХ, казала је да је за њу неупоредиво лакше комуницирати са институцијама Србије, него Федерације БиХ.

"Сједили смо са предсједником Вучићем који је рекао да идентификујемо пројекте широм Републике Српске и да то периодично достављамо, за пар месеци већ је први дио био реализован и добили смо захтјев да направимо други списак и пројекти су реализовани", испричала је Цвијановић. 

Како је казала, сви пројекти који су одобрени, за који је Србија дала паре, су и реализовани.

"Ја све што овдје договарам, са ким год да договорим, а наравно да су најприсутнији предсједник и премијерка, ми све реализујемо. У БиХ не могу ништа да договорим, а самим тим ни да реализујем", казала је Цвијановић додајући да би било логично да тамо има више комуникације, да се трудила како би се то и десило, али да ништа не може сама да уради када не постоји воља другог.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Миле

26.07.2019 14:51

Сајам памети и љепоте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

26.07.2019 15:17

Миле,за похвалу.

Name

Хахаха

26.07.2019 15:23

како то да немозе у БиХ договорити ? отело се а она би радо радила и за БиХ !!!ријеци и дјела злата вриједе!!!па ето ти!!хахахахааа

Name

Трансвестити

26.07.2019 16:30

Овакви само у Амстердаму има .

Name

Да Природни

26.07.2019 22:07

Само јели природно да се само љубис са премијером а са осталим мускарцима рукујес. Да устане Карадјордје па да види ко води српски народ поново би се сам рокно Ста смо Богу згресили

Name

Будући кримималац

26.07.2019 15:07

Данас нам је Желкица била заузета...усликала се са својим свештеником па онда примила ову ТАТУ још само Бакир....и све урадила, може на годишњи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Као

26.07.2019 15:25

да ми не знамо да сурују одлицнооо!!Цовиц Изетбеговиц и она са њима!!! увезани а резултати рада су оцигледни!!!!мислим да це уци у историју!!!за наук!!!!

Name

Мерлин

26.07.2019 15:10

Е ако нам Јоханес Ханн не помогне да направимо гранични прелаз неће нико!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мостови

26.07.2019 15:27

Мостови су витални национални интерес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈ СРБИНИ

26.07.2019 15:31

Зар ове двије накараде да нам паметују И да нас воде. Мој Србине гадно вријеме додје, немас војску имас накараде за вође.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лака

27.07.2019 09:16

Па ајде онда објасни нам зашто су скоро све Србијанске фирме побјегле из РС у федерацију и тамо плаћају порезе. Шта значе специјалне везе, да нам дајете милостињу. Шта сте са РС заједно урадили, отворили неку фирму и сл. Што овима из власти у РС дајете подршку кад знате да су све покрали и уништили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

27.07.2019 13:39

КОМЕ ЛИ ЋЕ САДА ПРИЗНАЊА ЗА ПРИРОДНО И ЛОГИЧНО.МАЛО ТУ ИМА ПРИРОДНОГ АЛИ НЕКА СЕ ТЈЕШЕ САМИ СЕ ХВАЛЕ ,САМИ СЕ НАГРАЂУЈУ НЕКА УЖИВАЈУ.ОНИ СЕ НА ТАЈ НАЧИН ЛИЈЕЧЕ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ