''Odnosi Srbije i Srpske prirodni''

Odnosi Srbije i Republike Srpske su prirodni i logični i nisu usmjereni ni protiv koga, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sastanka sa predsjednicom Srpske Željkom Cvijanović dodajući da Srbija ima dobre odnose i sa Federacijom BiH.

Srbija 26.07.2019 | 16:47
''Odnosi Srbije i Srpske prirodni''
Brnabić je navela da sa Federacijom BiH Srbija takođe ima dobre kontakte, ali da problem predstavlja - i to ne samo Srbiji već mnogim zemljama koje bi da pričaju sa zvaničnicima BiH - to što nakon izbora još uvek nije formiran Savjet ministara.

"U ovom trenutku, ne samo za nas u Srbiji, već i za sve ostale je smetnja što još uvek nije formiran Savet ministara u BiH nakon izbora, nemate legitimne predstavnike, već ljude u tehničkom mandatu i to problem je za svaku zemlju koja želi da razgovara sa zvaničnicima iz BiH", kazala je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje u vezi mosta Bratoljub, Brnabić je istakla da je njoj nejasno i da ne može da razumije tu situaciju.

"Imate stvar koja je osnovna za kvalitet građana tamo u Republici Srpskoj i BiH", kazala je Brnabić.

Podsjetila je da je postojao jasan dogovor - Srbija će izgraditi most, Republika Srpska će izgraditi pristupne saobraćajnice, dok će BiH odobriti i postaviti granične prelaze. 

"Meni je neprihvatljivo kao osobi, ne kao političaru, da vi pustite sve te ljude da vide taj most da je gotov, završen i da ne mogu da ga pređu. Čime su to zaslužilili? Sve smo nudili - i privremeni granični prelaz i da mi platimo - šta god treba da se uradi samo da se pusti granični prelaz da ljudi mogu da prelaze most", ispričala je Brnabić.

Kako kaže, jutros je zamolila i komesara Johanesa Hana da EU pomogne da se otvori taj granični prelaz.

"Iskreno smo mislili da postoji volja da zatvorimo ovo pitanje, koje nije političko, već je pitanje jednog puta, jednog mosta, jednog graničnog prelaza, ali kada vidite da vas šalju od jednog do drugog, trećeg..., mislim da je to pokazatelj ludosti sve naše regionalne saradnje", kazala je Brnabić.

Pozvala je sve da se uozbilje ili da kažu da neće da postave granični prelaz.

"Recite nećemo zbog toga i toga, jer je to politička odluka i mislimo da to nije u interesu tog i tog. Volela bih da čujem u čijem interesu to nije", navela je premijerka Srbije.

Predsednica RS Željka Cvijanović odgovarajući na pitanje da li je lakše komunicirati sa institucijama u Srbiji nego u BiH, kazala je da je za nju neuporedivo lakše komunicirati sa institucijama Srbije, nego Federacije BiH.

"Sjedili smo sa predsjednikom Vučićem koji je rekao da identifikujemo projekte širom Republike Srpske i da to periodično dostavljamo, za par meseci već je prvi dio bio realizovan i dobili smo zahtjev da napravimo drugi spisak i projekti su realizovani", ispričala je Cvijanović. 

Kako je kazala, svi projekti koji su odobreni, za koji je Srbija dala pare, su i realizovani.

"Ja sve što ovdje dogovaram, sa kim god da dogovorim, a naravno da su najprisutniji predsjednik i premijerka, mi sve realizujemo. U BiH ne mogu ništa da dogovorim, a samim tim ni da realizujem", kazala je Cvijanović dodajući da bi bilo logično da tamo ima više komunikacije, da se trudila kako bi se to i desilo, ali da ništa ne može sama da uradi kada ne postoji volja drugog.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Mile

26.07.2019 14:51

Sajam pameti i ljepote...

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

26.07.2019 15:17

Mile,za pohvalu.

Name

Hahaha

26.07.2019 15:23

kako to da nemoze u BiH dogovoriti ? otelo se a ona bi rado radila i za BiH !!!rijeci i djela zlata vrijede!!!pa eto ti!!hahahahaaa

Name

Transvestiti

26.07.2019 16:30

Ovakvi samo u Amsterdamu ima .

Name

Da Prirodni

26.07.2019 22:07

Samo jeli prirodno da se samo ljubis sa premijerom a sa ostalim muskarcima rukujes. Da ustane Karadjordje pa da vidi ko vodi srpski narod ponovo bi se sam rokno Sta smo Bogu zgresili

Name

Budući krimimalac

26.07.2019 15:07

Danas nam je Želkica bila zauzeta...uslikala se sa svojim sveštenikom pa onda primila ovu TATU još samo Bakir....i sve uradila, može na godišnji

ODGOVORITE
Name

Kao

26.07.2019 15:25

da mi ne znamo da suruju odlicnooo!!Covic Izetbegovic i ona sa njima!!! uvezani a rezultati rada su ocigledni!!!!mislim da ce uci u istoriju!!!za nauk!!!!

Name

Merlin

26.07.2019 15:10

E ako nam Johanes Hann ne pomogne da napravimo granični prelaz neće niko!

ODGOVORITE
Name

Mostovi

26.07.2019 15:27

Mostovi su vitalni nacionalni interes!

ODGOVORITE
Name

MOJ SRBINI

26.07.2019 15:31

Zar ove dvije nakarade da nam pametuju I da nas vode. Moj Srbine gadno vrijeme dodje, nemas vojsku imas nakarade za vođe.

ODGOVORITE
Name

Laka

27.07.2019 09:16

Pa ajde onda objasni nam zašto su skoro sve Srbijanske firme pobjegle iz RS u federaciju i tamo plaćaju poreze. Šta znače specijalne veze, da nam dajete milostinju. Šta ste sa RS zajedno uradili, otvorili neku firmu i sl. Što ovima iz vlasti u RS dajete podršku kad znate da su sve pokrali i uništili...

ODGOVORITE
Name

BOBA

27.07.2019 13:39

KOME LI ĆE SADA PRIZNANJA ZA PRIRODNO I LOGIČNO.MALO TU IMA PRIRODNOG ALI NEKA SE TJEŠE SAMI SE HVALE ,SAMI SE NAGRAĐUJU NEKA UŽIVAJU.ONI SE NA TAJ NAČIN LIJEČE.SRETNO.

ODGOVORITE