Агаси: Никад не бих волио да играм против Новака!

Бивши ас и Ђоковићев тренер изнео неколико занимљивих ствари о тенису. . .

Тенис 23.07.2019 | 21:51
Агаси: Никад не бих волио да играм против Новака!
Андре Агаси обележио је један део тениске епохе. Освојио је осам гренд слем титула, провео 101 недељу на првом месту АТП листе, што га сврстава на девето место листе најуспешнијих свих времена.

Агаси се после успешне играчке каријере, окренуо и тренерској. Кратко време био је члан стручног штаба Новака Ђоковића, а потом је започео сарадњу са Григором Димитровим.

Американац је много дао тенису, али и много научио бавећи се тим спортом.

"Тенис је много утицао на мој живот. Много ствари сам научио бавећи се њиме, пре свега о себи, али и да није само тенис живот, и то би била и моја порука за младе играче који долазе. Саветовао бих им да морају много да раде", рекао је Агаси.

На питање са којим играчем би волео да се састане, имао је врло занимљив одговор.

"Никада нисам играо против Новака Ђоковића, и хвала богу да је било тако, јер уствари не бих волео да сам морао да се опробам са њим. Играо сам против Роџера Федерера, и то ми је било довољно", навео је Американац, који је током каријере одмерио снаге и са Рафаелом Надалом.

Са Швајцарцем има скор 3-8, док Шпанца није успео никада да победи (0-2).

У своје време водио је велике битке на терену, а најтежи ривал био му је земљак.

"Мој најтежи противник био је Пит Сампрас, јер је увек играо на врхунском нивоу", навео је 48-годишњи Агаси.



Током каријере, која је уз прекиде трајала од 1986. до 2006. године, пет пута се враћао на прво место, с тим што је од септембра 1999. до септембра 2000. на том месту провео најдуже времена "у цугу" - 52 недеље.

"Бити број један значи бити и популаран, и на том путу сам много научио у животу", навео је Агаси, један од ретких играча који је успео да освоји сва четири гренд слема у каријери.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар