Agasi: Nikad ne bih volio da igram protiv Novaka!

Bivši as i Đokovićev trener izneo nekoliko zanimljivih stvari o tenisu. . .

Tenis 23.07.2019 | 21:51
Agasi: Nikad ne bih volio da igram protiv Novaka!
Andre Agasi obeležio je jedan deo teniske epohe. Osvojio je osam grend slem titula, proveo 101 nedelju na prvom mestu ATP liste, što ga svrstava na deveto mesto liste najuspešnijih svih vremena.

Agasi se posle uspešne igračke karijere, okrenuo i trenerskoj. Kratko vreme bio je član stručnog štaba Novaka Đokovića, a potom je započeo saradnju sa Grigorom Dimitrovim.

Amerikanac je mnogo dao tenisu, ali i mnogo naučio baveći se tim sportom.

"Tenis je mnogo uticao na moj život. Mnogo stvari sam naučio baveći se njime, pre svega o sebi, ali i da nije samo tenis život, i to bi bila i moja poruka za mlade igrače koji dolaze. Savetovao bih im da moraju mnogo da rade", rekao je Agasi.

Na pitanje sa kojim igračem bi voleo da se sastane, imao je vrlo zanimljiv odgovor.

"Nikada nisam igrao protiv Novaka Đokovića, i hvala bogu da je bilo tako, jer ustvari ne bih voleo da sam morao da se oprobam sa njim. Igrao sam protiv Rodžera Federera, i to mi je bilo dovoljno", naveo je Amerikanac, koji je tokom karijere odmerio snage i sa Rafaelom Nadalom.

Sa Švajcarcem ima skor 3-8, dok Španca nije uspeo nikada da pobedi (0-2).

U svoje vreme vodio je velike bitke na terenu, a najteži rival bio mu je zemljak.

"Moj najteži protivnik bio je Pit Sampras, jer je uvek igrao na vrhunskom nivou", naveo je 48-godišnji Agasi.



Tokom karijere, koja je uz prekide trajala od 1986. do 2006. godine, pet puta se vraćao na prvo mesto, s tim što je od septembra 1999. do septembra 2000. na tom mestu proveo najduže vremena "u cugu" - 52 nedelje.

"Biti broj jedan znači biti i popularan, i na tom putu sam mnogo naučio u životu", naveo je Agasi, jedan od retkih igrača koji je uspeo da osvoji sva četiri grend slema u karijeri.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar