Дортмунд и Ливерпул "за све паре": 42 играча и 5 голова!

У првој јакој провери овог лета за популарне клубове било је много тога да се види. . .  Нови Милионери! Два полувремена, две различите тактике и паде Клоп! Борусија у Индијани боља од Ливерпула у ватромету голова.

Фудбал 20.07.2019 | 11:10
Дортмунд и Ливерпул "за све паре": 42 играча и 5 голова!
На неколико минута пре него што ће Јирген Клоп направити десет измена и извести своју другу поставу на "Нотр Дејм" стадион у Саут Бенду, резервисти које је почетком другог полувремена увео његов колега Луисен Фавр постигли су два брза гола и решили прву јаку проверу овог лета за два популарна клуба.

Борусија Дортмунд - Ливерпул 3:2 (1:1).

Семафор:

1:0 - Алкасер (3)

1:1 - Вилсон (35)

2:1 - Делани (53)

3:1 - Брун Ларсен (58)

3:2 - Брустер (п, 75)

Фавр је комплетан састав заменио на полувремену при нерешеном резултату, Клоп је планирао да уради и урадио исто у 60. минуту, а у међувремену су Симона Мињолеа један за другим савладали одморни Томас Делани на асистенцију Торгана Азара и Јакоб Брун Ларсен на асистенцију Маријуса Волфа пет минута касније.

Ливерпул 2 у преосталих пола сата успео је само да ублажи пораз преко Рајана Брустера, који је у 75. минуту са беле тачке поставио коначан резултат.

Атрактивну утакмицу два "заклето" офанзивна тима, у којима је Клоп провео претходних 11 година тренерске каријере, отворио је Пако Алкасер голом већ у 3. минуту на асистенцију 16-годишњег америчког фудбалера, Ђованија Рејне.

Бе-Фау-Бе је имао предност до 35. минута када се Хари Вилсон добро снашао на пас Фабиња, поред којег је у стартној постави заиграо Алекс Окслејд-Чемберлејн. 

Енглезу је то био први старт од када је у финишу сезоне 2017/18 покидао предње укрштене лигаменте колена током дуела са Александром Коларовом у полуфиналу Лиге шампиона.

Фавр је шансу од старта пружио свом "вундеркинду" Рејни, а Клоп годину дана старијем Јасеру Ларусију, француском фудбалеру алжирског порекла који је дошао на "Енфилд" пре две године, а наредне сезоне требало да буде конкуренција неприкосновеном Ендрјуу Робертсону.

У наставку америчке турнеје "редси" ће се састати са Севиљом, Спортингом и Наполијем, па 4. августа одиграти први званичан меч у сезони 2019/20 - Комјунити шилд са Манчестер ситијем. 

Пет дана касније првак Европе одиграће дуел 1. кола Премијер лиге са Саутемптоном, а 14. августа имати прилику да освоје још један трофеј - УЕФА суперкуп са Челсијем.

Дортмунд ће до 3. августа и дуела немачког Суперкупа са вечитим ривалом, Бајерном, одиграти утакмице са Удинезеом и Сент Галеном. 

За Фавров састав Бундеслига почиње 17. августа утакмицом са Аугзбургом.



Кад играју Борусија Дортрмунд и Ливерпул загрантована је – голеада. Традиција сусрета бившег и садашњег клуба Јиргена Клопа није изневерена у Индијани, где су Милионери, пред 40.000 гледалаца мање-више све време конторлисали дешавања на стадиону „Нотр Дам“ и славили трећу победу у припремном периоду – 3:2.

Шампион Европе пао је, између осталог, услед сазнања да није играо у најјачем тиму. Недостајали су му Фирмино, Алисон, Мане и Салах, због обавеза према репрезентацијама, али то не умањује успех немачког тима, показао је да је склопио сасвим пристојну екипу и да би наредне сезоне могао да буде још атрактивнији за гледање. Поготово што је стратег Лусиан Фавр у потпуности надмудрио Клопа користећи две различите формације у оба полувремена.

У првом се определаио за варијанту 4-1-4-1, тако што је Јулијана Бранта, у односу на претходна два конторлна меча, повукао у средину, упарио са Мариом Гецеом, а новајлија из Леверкузена показао да може сјајно да одговори и на тој позицији, креирајући већ од почетка нападе који су саставу са Вестфалена донели иницијалну предност. Додуше, после акције Бранта и младог Рејне, али и брљотине одбране Црвених, те сналажљивости Пака Алкасера.

Фавр је почетком другог дела направио чак девет измена, на терену су остали само голман Хиц и повратник из Бајерна, Матс Хумелс, али је Борусија и у наставку деловала озбиљније и успела да квалитетинију игру, овога пута у распореду 4-2-3-1, преточи у још два гола. Прво је Дилејни подметнуо ногу на пас Торгана Азара, да би убрзо Јакуб Брун Ларсен први контакт с лоптом окончао поготком.

Ливерпул је имао периоде добре игре, нарочито после Алкасеровог гола, покушавали су Матип, Окс Чемберлејн, млади Кент и талентовани Хари Вилсон, па је повратник са позајмице из Дербија искористио правовремени пас Фабиња да поравна на 1:1 мало пред крај првог дела. Резервиста Брустер је погодио са беле тачке 15 минута пре краја после фаула над још једним изданком академије, Беном Вудборном. Но, и Клопу је јасно да ће морати боље, већ сутра против Севиље.

БОРУСИЈА ДОРТМУНД –ЛИВЕРПУЛ 3:2 (1:1)
/Алкасер 3, Дилејни 53, Ларсен 58 – Вилсон 35, Брустер 75 пен/

Борусија Дортмунд: Хиц – Пишчек, Топрак, Хумелс, Гереиро – Вајгл – Санчо, Брант, Геце, Рејна – Алкасер. Од 46. минута: Шулц, Балерди, Витсел, Мореј, Брун Ларсен, Азар, Росј, Дилејни, Волф. Тренер: Лусијан Фавр

Ливерпул: Мињоле - Клајн, Матип, Гомез, Ларуки - Окслејд Чемберлејн, Фабињо, Милнер - Вилсон, Ориги, Кент. Од 60. минута: Ван Дајк, Вајналдум, Ловрен, Хендерсон, Брустер, Робертсон, Луис, Џоунс, Вудборн, Александар Арнолд. Тренер: Јирген Клоп.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар