Dortmund i Liverpul "za sve pare": 42 igrača i 5 golova!

U prvoj jakoj proveri ovog leta za popularne klubove bilo je mnogo toga da se vidi. . .  Novi Milioneri! Dva poluvremena, dve različite taktike i pade Klop! Borusija u Indijani bolja od Liverpula u vatrometu golova.

Fudbal 20.07.2019 | 11:10
Dortmund i Liverpul "za sve pare": 42 igrača i 5 golova!
Na nekoliko minuta pre nego što će Jirgen Klop napraviti deset izmena i izvesti svoju drugu postavu na "Notr Dejm" stadion u Saut Bendu, rezervisti koje je početkom drugog poluvremena uveo njegov kolega Luisen Favr postigli su dva brza gola i rešili prvu jaku proveru ovog leta za dva popularna kluba.

Borusija Dortmund - Liverpul 3:2 (1:1).

Semafor:

1:0 - Alkaser (3)

1:1 - Vilson (35)

2:1 - Delani (53)

3:1 - Brun Larsen (58)

3:2 - Bruster (p, 75)

Favr je kompletan sastav zamenio na poluvremenu pri nerešenom rezultatu, Klop je planirao da uradi i uradio isto u 60. minutu, a u međuvremenu su Simona Minjolea jedan za drugim savladali odmorni Tomas Delani na asistenciju Torgana Azara i Jakob Brun Larsen na asistenciju Marijusa Volfa pet minuta kasnije.

Liverpul 2 u preostalih pola sata uspeo je samo da ublaži poraz preko Rajana Brustera, koji je u 75. minutu sa bele tačke postavio konačan rezultat.

Atraktivnu utakmicu dva "zakleto" ofanzivna tima, u kojima je Klop proveo prethodnih 11 godina trenerske karijere, otvorio je Pako Alkaser golom već u 3. minutu na asistenciju 16-godišnjeg američkog fudbalera, Đovanija Rejne.

Be-Fau-Be je imao prednost do 35. minuta kada se Hari Vilson dobro snašao na pas Fabinja, pored kojeg je u startnoj postavi zaigrao Aleks Okslejd-Čemberlejn. 

Englezu je to bio prvi start od kada je u finišu sezone 2017/18 pokidao prednje ukrštene ligamente kolena tokom duela sa Aleksandrom Kolarovom u polufinalu Lige šampiona.

Favr je šansu od starta pružio svom "vunderkindu" Rejni, a Klop godinu dana starijem Jaseru Larusiju, francuskom fudbaleru alžirskog porekla koji je došao na "Enfild" pre dve godine, a naredne sezone trebalo da bude konkurencija neprikosnovenom Endrjuu Robertsonu.

U nastavku američke turneje "redsi" će se sastati sa Seviljom, Sportingom i Napolijem, pa 4. avgusta odigrati prvi zvaničan meč u sezoni 2019/20 - Komjuniti šild sa Mančester sitijem. 

Pet dana kasnije prvak Evrope odigraće duel 1. kola Premijer lige sa Sautemptonom, a 14. avgusta imati priliku da osvoje još jedan trofej - UEFA superkup sa Čelsijem.

Dortmund će do 3. avgusta i duela nemačkog Superkupa sa večitim rivalom, Bajernom, odigrati utakmice sa Udinezeom i Sent Galenom. 

Za Favrov sastav Bundesliga počinje 17. avgusta utakmicom sa Augzburgom.



Kad igraju Borusija Dortrmund i Liverpul zagrantovana je – goleada. Tradicija susreta bivšeg i sadašnjeg kluba Jirgena Klopa nije izneverena u Indijani, gde su Milioneri, pred 40.000 gledalaca manje-više sve vreme kontorlisali dešavanja na stadionu „Notr Dam“ i slavili treću pobedu u pripremnom periodu – 3:2.

Šampion Evrope pao je, između ostalog, usled saznanja da nije igrao u najjačem timu. Nedostajali su mu Firmino, Alison, Mane i Salah, zbog obaveza prema reprezentacijama, ali to ne umanjuje uspeh nemačkog tima, pokazao je da je sklopio sasvim pristojnu ekipu i da bi naredne sezone mogao da bude još atraktivniji za gledanje. Pogotovo što je strateg Lusian Favr u potpunosti nadmudrio Klopa koristeći dve različite formacije u oba poluvremena.

U prvom se opredelaio za varijantu 4-1-4-1, tako što je Julijana Branta, u odnosu na prethodna dva kontorlna meča, povukao u sredinu, upario sa Mariom Geceom, a novajlija iz Leverkuzena pokazao da može sjajno da odgovori i na toj poziciji, kreirajući već od početka napade koji su sastavu sa Vestfalena doneli inicijalnu prednost. Doduše, posle akcije Branta i mladog Rejne, ali i brljotine odbrane Crvenih, te snalažljivosti Paka Alkasera.

Favr je početkom drugog dela napravio čak devet izmena, na terenu su ostali samo golman Hic i povratnik iz Bajerna, Mats Humels, ali je Borusija i u nastavku delovala ozbiljnije i uspela da kvalitetiniju igru, ovoga puta u rasporedu 4-2-3-1, pretoči u još dva gola. Prvo je Dilejni podmetnuo nogu na pas Torgana Azara, da bi ubrzo Jakub Brun Larsen prvi kontakt s loptom okončao pogotkom.

Liverpul je imao periode dobre igre, naročito posle Alkaserovog gola, pokušavali su Matip, Oks Čemberlejn, mladi Kent i talentovani Hari Vilson, pa je povratnik sa pozajmice iz Derbija iskoristio pravovremeni pas Fabinja da poravna na 1:1 malo pred kraj prvog dela. Rezervista Bruster je pogodio sa bele tačke 15 minuta pre kraja posle faula nad još jednim izdankom akademije, Benom Vudbornom. No, i Klopu je jasno da će morati bolje, već sutra protiv Sevilje.

BORUSIJA DORTMUND –LIVERPUL 3:2 (1:1)
/Alkaser 3, Dilejni 53, Larsen 58 – Vilson 35, Bruster 75 pen/

Borusija Dortmund: Hic – Pišček, Toprak, Humels, Gereiro – Vajgl – Sančo, Brant, Gece, Rejna – Alkaser. Od 46. minuta: Šulc, Balerdi, Vitsel, Morej, Brun Larsen, Azar, Rosj, Dilejni, Volf. Trener: Lusijan Favr

Liverpul: Minjole - Klajn, Matip, Gomez, Laruki - Okslejd Čemberlejn, Fabinjo, Milner - Vilson, Origi, Kent. Od 60. minuta: Van Dajk, Vajnaldum, Lovren, Henderson, Bruster, Robertson, Luis, Džouns, Vudborn, Aleksandar Arnold. Trener: Jirgen Klop.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar