Озбиљан ударац за САД: Без Хардена на СП-у!

Амерички кошаркаш одлучио да се повуче из састава!

Кошарка 20.07.2019 | 12:07
Озбиљан ударац за САД: Без Хардена на СП-у!
Након што је претходно Ентони Дејвис објавио да неће наступати за репрезентацију САД-а на предстојећем Светском првенству у Кини, овај састав је данас добио још један јак ударац. Наиме, Џејмс Харден поручио је селектору да ни на њега не рачуна на лету на исток Азије.

Кошаркаш Хјустон Рокетса саопштио је Грегу Поповичу да жели што боље да се спреми за предстојећу сезону са својим тимом са којим жели да нападне НБА прстен, након што је у екипу дошао Расел Вестбрук, како јавља Спортандо.

Џејмс Харден је претходне сезоне у дресу Ракета просечно постизао невероватних 36,1 поена по утакмици уз 7,5 асистенција и 6,6 ухваћених лопти.

Занимљиво, у току јучерашњег дана је објављено да је Харден делом постао власник фудбалског клуба Хјустон Динамо, који наступа у МЛС лиги.

Американци ће у групи играти са Турском, Чешком и Јапаном. Уколико се деси да САД и Србија заврше на челу својих група, њихово укрштање неће бити могуће све до великог финала.

Вијест да Џејмс Харден неће играти на Свјетском првенству у Кини брзином муње шири се интернетом. Новинар "Хјустон хроникала", Џонатан Фиген написао је на свом Тwиттер налогу да ће САД на Мундобаскету наступити ослабљени.

Није у питању повреде, већ жеља Хардена да се што боље спреми за предстојећу сезону, у којој планира да у пару са придошлицом из Оклахоме Раселом Вестбруком нападне шампионски прстен у НБА.

"Џејмс Харден је рекао да овог љета неће бити са америчким националним тимом како би се што боље спремио за сезону са Рокетсима", написао је новинар.

И поред тога што су остали без једне од највећих звијезда, Американци имају страшан тим за одбрану злата. На списку су харисон Барнс, Бредли Бил, Андре Драмонд, Ерик Гордон, Тобијас Харис, Кајл Кузма, Дамјан Лилард, Кевин Лав...

Примјетно је да првих звијезда НБА лиге нема. САД је на свом терену 2002. године изгубио титулу управо из тог разлога. Тада их је из борбе за медаље избацила Југославија, која је касније постала првак свијета.

Американци су у Кини у групи са Турском, Чешком и Јапаном…

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар