Ozbiljan udarac za SAD: Bez Hardena na SP-u!

Američki košarkaš odlučio da se povuče iz sastava!

Košarka 20.07.2019 | 12:07
Ozbiljan udarac za SAD: Bez Hardena na SP-u!
Nakon što je prethodno Entoni Dejvis objavio da neće nastupati za reprezentaciju SAD-a na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, ovaj sastav je danas dobio još jedan jak udarac. Naime, Džejms Harden poručio je selektoru da ni na njega ne računa na letu na istok Azije.

Košarkaš Hjuston Roketsa saopštio je Gregu Popoviču da želi što bolje da se spremi za predstojeću sezonu sa svojim timom sa kojim želi da napadne NBA prsten, nakon što je u ekipu došao Rasel Vestbruk, kako javlja Sportando.

Džejms Harden je prethodne sezone u dresu Raketa prosečno postizao neverovatnih 36,1 poena po utakmici uz 7,5 asistencija i 6,6 uhvaćenih lopti.

Zanimljivo, u toku jučerašnjeg dana je objavljeno da je Harden delom postao vlasnik fudbalskog kluba Hjuston Dinamo, koji nastupa u MLS ligi.

Amerikanci će u grupi igrati sa Turskom, Češkom i Japanom. Ukoliko se desi da SAD i Srbija završe na čelu svojih grupa, njihovo ukrštanje neće biti moguće sve do velikog finala.

Vijest da Džejms Harden neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Kini brzinom munje širi se internetom. Novinar "Hjuston hronikala", Džonatan Figen napisao je na svom Twitter nalogu da će SAD na Mundobasketu nastupiti oslabljeni.

Nije u pitanju povrede, već želja Hardena da se što bolje spremi za predstojeću sezonu, u kojoj planira da u paru sa pridošlicom iz Oklahome Raselom Vestbrukom napadne šampionski prsten u NBA.

"Džejms Harden je rekao da ovog ljeta neće biti sa američkim nacionalnim timom kako bi se što bolje spremio za sezonu sa Roketsima", napisao je novinar.

I pored toga što su ostali bez jedne od najvećih zvijezda, Amerikanci imaju strašan tim za odbranu zlata. Na spisku su harison Barns, Bredli Bil, Andre Dramond, Erik Gordon, Tobijas Haris, Kajl Kuzma, Damjan Lilard, Kevin Lav...

Primjetno je da prvih zvijezda NBA lige nema. SAD je na svom terenu 2002. godine izgubio titulu upravo iz tog razloga. Tada ih je iz borbe za medalje izbacila Jugoslavija, koja je kasnije postala prvak svijeta.

Amerikanci su u Kini u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom…

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar