Умаг: Ђере и Лајовић у полуфиналу!

Савладан Леонардо Мајер у три сета.  Ласлу трава није пријала, повратак на шљаку јесте! Ђере ће после још једног маратона играти за финале Кроација опена и то против 208. играча света.  Лајовић се прикључио Ђереу у полуфиналу Умага.  Српски тенисер после преокрета савладао Аљажа Беденеа.

Тенис 19.07.2019 | 22:41
Умаг: Ђере и Лајовић у полуфиналу!
Можда је могло и лакше, али српски тенисер, Ласло Ђере неће се превише бунити. После готово два сата и 45 минута борбе, Ђере је успео да савлада Леонарда Мајера у три сета и пласира се у полуфинале турнира у Умагу, 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Први сет кренуо је како је Ђере само могао да сања. Већ у трећем гему узео је брејк на сервис противника, а онда је успео да га задржи све до краја. Најтеже је било у наредном гему када је морао да га потврди, јер је Мајер имао брејк лопту. И у последњем гему је умало виђена драма, али је Ласло искористио трећу меч лопту која му се указала након 40:0, 6:4.

У другом сету брејк није виђен, мада је Леонардо Мајер у последњем гему пред тај-брејк имао три сет лопте на сервис нашег тенисера. Ниједну није искористио и отишло се у тај-брејк где је Ласло констатно заостајао за противником. Мајер је имао 6:3 у једном тренутку, али је Ђере везао три поена и донео ненадану драму. За преокрет није имао снаге, па је Аргентинац изједначио на 1:1 у сетовима.

У трећем сету је један брејк био довољан за тријумф, а направио га је Ђере у шестом гему. До краја није имао никаквих проблема и да га сачува, 6:3.

У полуфиналу ће играти против Атиле Балаша из Мађарске који је избацио Стефана Траваљу резултатом 2:1 (6:3, 6:7, 6:3), а раније током турнира је елиминисао и Филипа Крајиновића.

Повратак на шљаку, после кратке сезоне на трави, очигледно му је пријао.

Ласло Ђере забележио је једну победу у четири дуела у Халеу, Истборну и Вимблдону, а овог четвртка увече изборио је пласман у полуфинале Умага.

После два сата и 44 минута борбе са Паолом Лоренцијем (6:3, 3:6, 6:4), Ђере је играо два минута мање против Леонарда Мајера, који није имао брејк шансу у трећем сету - 6:4, 6:7 (8:10), 6:3!

Једине брејк лопте од драматичног тај-брејка другог сета виђене су при вођству Србина од 3:2 у трећем сету. Аргетинац је тада спасао прву, али не и другу, након чега је Ђере у наредна два сервис гема изгубио укупно један поен.

Тенисер из Сенте, који је прву АТП титулу у каријери освојио на шљаци прошлог јануара у Рио де Жанеиру, састаће се у борби за финале Кроација опена са 208. тенисером света, Атилом Балашем.

Мађар се међу четири најбоља пробио директно из квалификација.

Уколико савлада Балаша, Ђере би као трећи носилац и 32. тенисер света у финалу могао да се састане са земљаком (4) Душаном Лајовићем, који је славио против словеначког тенисера, Аљажа Беденеа.

Није било лако ни Душану Лајовићу у четвртфиналу Умага, али је и он након три сета успео да се избори за место међу четири најбоља. Словенац, Аљаж Бедене, пружио је одличан отпор, добио први сет, али је на крају морао да пружи руку нашем тенисеру, 2:1 (5:7, 6:3, 6:3).

Први сет донео био је невероватно занимљив. Започео је по брејком на обе стране, након чега су тенисери успевали да задрже сервис све до пред сам крај сета. У осмом гему, Душан Лајовић успео је да направи брејк и да поведе са 5:3, али није успео да га потврди у наредном гему и Бедене је врло брзо дошао до 5:5. Да ствар буде још гора, српски тенисер је у наредном сервис гему поново допустио брејк противнику, што Словенац није пропустио да искористи и сет добије резултатом 7:5.

Старт другог сета није донео превише узбуђења, али је средином овог дела игре било изузетно занимљиво. До брејка је први дошао Лајовић, али поново није успео да потврди брејк у наредном гему. Но, поново је узео сервис противнику гем касније, али је овај пут, руку на срце уз доста муке и чак три спашене брејк лопте, добио овај сет резултатом 6:3.

На старту трећег сета, у трећем гему, Лајовић је дошао до брејка и успевао је да га сачува, направи још један брејк и слави победу у три сета. Аљаж Бедене није успео да се врати у овај меч.

Лајовић ће у полуфиналу играти против победника меча између Аргентинца Факунда Бањиса и Италијана Салватореа Каруза.

Титула на турниру покренутом 1990. године вреди 90.390, финале 48.870, док је полуфиналистима већ припало 26.990. евра. Прошле сезоне тријумфовао је Марко Чекинато победом над Гвидом Пељом у финалу.

Резултати четвртфинала:

Стефано Траваља - (Q) Атила Балаш 6:3, 6:7 (2:7), 3:6
(3) Ласло Ђере - (8) Леонардо Мајер 6:4, 6:7 (6:8), 6:3

(4) Душан Лајовић - Аљаж Бедене 5:7, 6:3, 6:3
Факундо Бањис - (Q) Салваторе Карузо 22.10

Парови полуфинала:

(3) Ласло Ђере - (Q) Атила Балаш
(4) Лајовић - Бањис/(Q) Карузо

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар