Umag: Đere i Lajović u polufinalu!

Savladan Leonardo Majer u tri seta.  Laslu trava nije prijala, povratak na šljaku jeste! Đere će posle još jednog maratona igrati za finale Kroacija opena i to protiv 208. igrača sveta.  Lajović se priključio Đereu u polufinalu Umaga.  Srpski teniser posle preokreta savladao Aljaža Bedenea.

Tenis 19.07.2019 | 22:41
Umag: Đere i Lajović u polufinalu!
Možda je moglo i lakše, ali srpski teniser, Laslo Đere neće se previše buniti. Posle gotovo dva sata i 45 minuta borbe, Đere je uspeo da savlada Leonarda Majera u tri seta i plasira se u polufinale turnira u Umagu, 2:1 (6:4, 6:7, 6:3).

Prvi set krenuo je kako je Đere samo mogao da sanja. Već u trećem gemu uzeo je brejk na servis protivnika, a onda je uspeo da ga zadrži sve do kraja. Najteže je bilo u narednom gemu kada je morao da ga potvrdi, jer je Majer imao brejk loptu. I u poslednjem gemu je umalo viđena drama, ali je Laslo iskoristio treću meč loptu koja mu se ukazala nakon 40:0, 6:4.

U drugom setu brejk nije viđen, mada je Leonardo Majer u poslednjem gemu pred taj-brejk imao tri set lopte na servis našeg tenisera. Nijednu nije iskoristio i otišlo se u taj-brejk gde je Laslo konstatno zaostajao za protivnikom. Majer je imao 6:3 u jednom trenutku, ali je Đere vezao tri poena i doneo nenadanu dramu. Za preokret nije imao snage, pa je Argentinac izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu je jedan brejk bio dovoljan za trijumf, a napravio ga je Đere u šestom gemu. Do kraja nije imao nikakvih problema i da ga sačuva, 6:3.

U polufinalu će igrati protiv Atile Balaša iz Mađarske koji je izbacio Stefana Travalju rezultatom 2:1 (6:3, 6:7, 6:3), a ranije tokom turnira je eliminisao i Filipa Krajinovića.

Povratak na šljaku, posle kratke sezone na travi, očigledno mu je prijao.

Laslo Đere zabeležio je jednu pobedu u četiri duela u Haleu, Istbornu i Vimbldonu, a ovog četvrtka uveče izborio je plasman u polufinale Umaga.

Posle dva sata i 44 minuta borbe sa Paolom Lorencijem (6:3, 3:6, 6:4), Đere je igrao dva minuta manje protiv Leonarda Majera, koji nije imao brejk šansu u trećem setu - 6:4, 6:7 (8:10), 6:3!

Jedine brejk lopte od dramatičnog taj-brejka drugog seta viđene su pri vođstvu Srbina od 3:2 u trećem setu. Argetinac je tada spasao prvu, ali ne i drugu, nakon čega je Đere u naredna dva servis gema izgubio ukupno jedan poen.

Teniser iz Sente, koji je prvu ATP titulu u karijeri osvojio na šljaci prošlog januara u Rio de Žaneiru, sastaće se u borbi za finale Kroacija opena sa 208. teniserom sveta, Atilom Balašem.

Mađar se među četiri najbolja probio direktno iz kvalifikacija.

Ukoliko savlada Balaša, Đere bi kao treći nosilac i 32. teniser sveta u finalu mogao da se sastane sa zemljakom (4) Dušanom Lajovićem, koji je slavio protiv slovenačkog tenisera, Aljaža Bedenea.

Nije bilo lako ni Dušanu Lajoviću u četvrtfinalu Umaga, ali je i on nakon tri seta uspeo da se izbori za mesto među četiri najbolja. Slovenac, Aljaž Bedene, pružio je odličan otpor, dobio prvi set, ali je na kraju morao da pruži ruku našem teniseru, 2:1 (5:7, 6:3, 6:3).

Prvi set doneo bio je neverovatno zanimljiv. Započeo je po brejkom na obe strane, nakon čega su teniseri uspevali da zadrže servis sve do pred sam kraj seta. U osmom gemu, Dušan Lajović uspeo je da napravi brejk i da povede sa 5:3, ali nije uspeo da ga potvrdi u narednom gemu i Bedene je vrlo brzo došao do 5:5. Da stvar bude još gora, srpski teniser je u narednom servis gemu ponovo dopustio brejk protivniku, što Slovenac nije propustio da iskoristi i set dobije rezultatom 7:5.

Start drugog seta nije doneo previše uzbuđenja, ali je sredinom ovog dela igre bilo izuzetno zanimljivo. Do brejka je prvi došao Lajović, ali ponovo nije uspeo da potvrdi brejk u narednom gemu. No, ponovo je uzeo servis protivniku gem kasnije, ali je ovaj put, ruku na srce uz dosta muke i čak tri spašene brejk lopte, dobio ovaj set rezultatom 6:3.

Na startu trećeg seta, u trećem gemu, Lajović je došao do brejka i uspevao je da ga sačuva, napravi još jedan brejk i slavi pobedu u tri seta. Aljaž Bedene nije uspeo da se vrati u ovaj meč.

Lajović će u polufinalu igrati protiv pobednika meča između Argentinca Fakunda Banjisa i Italijana Salvatorea Karuza.

Titula na turniru pokrenutom 1990. godine vredi 90.390, finale 48.870, dok je polufinalistima već pripalo 26.990. evra. Prošle sezone trijumfovao je Marko Čekinato pobedom nad Gvidom Peljom u finalu.

Rezultati četvrtfinala:

Stefano Travalja - (Q) Atila Balaš 6:3, 6:7 (2:7), 3:6
(3) Laslo Đere - (8) Leonardo Majer 6:4, 6:7 (6:8), 6:3

(4) Dušan Lajović - Aljaž Bedene 5:7, 6:3, 6:3
Fakundo Banjis - (Q) Salvatore Karuzo 22.10

Parovi polufinala:

(3) Laslo Đere - (Q) Atila Balaš
(4) Lajović - Banjis/(Q) Karuzo

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar