Званично: Вилијамс-Гос у Јути!

Бивши кошаркаш Партизана и Олимпијакоса каријеру наставља у НБА лиги.

Кошарка 20.07.2019 | 11:29
Званично: Вилијамс-Гос у Јути!
Још један играч који је део каријере провео у црно-белом дресу, кренуо је пут америчког континента. Најџел Вилијамс-Гос је данас потписао трогодишњи уговор са Јута Џезом, а према незваничним сазнањима Еурохоопс-а, зарадиће 4.800.000 долара. На званичном сајту клуба, детаљи уговора нису саопштени, због политике клуба у оваквим ситуацијама. Олимпијакос је на име обештећења добио 1.000.000 евра.

Прошлосезонски кошаркаш црвено-белих из Пиреја је каријеру започео играјући за Гонзагу, а на НБА драфту 2017. године је изабран у другој рунди као 55. пик управо од стране Јуте.

За Партизан, Вилијамс-Гос је одиграо укупно 46 утакмица у АБА лиги, Кошаркашкој лиги Србије, Купу Радивоја Кораћа и Еврокупу где је у просеку бележио чак 17,4 поена по утакмици уз прецизност шута од 50,4%, као и 47,8% погођених шутева са дистанце. Уз то је долазио до седам асистенција и 3,5 скокова за 30 минута на терену. Са црно-белима је освојио Куп Радивоја Кораћа и понео епитет најкориснијег играча овог турнира.

Претходне сезоне у Олимпијакосу, на паркету се појавио у 53 наврата у Евролиги и домаћем првенству, а у просеку је долазио до 10,1 поена уз 4,4 асистенције и 2,3 скока за 26 минута на терену.

У његовој последњој години на Гонзаги, изабран је у други најбољи колеџ тим у читавој Америци. Што се његовог новог тима тиче, одлучио се да у Јути носи дрес са бројем нула.

Извор: моззартспорт

Фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар