Zvanično: Vilijams-Gos u Juti!

Bivši košarkaš Partizana i Olimpijakosa karijeru nastavlja u NBA ligi.

Košarka 20.07.2019 | 11:29
Zvanično: Vilijams-Gos u Juti!
Još jedan igrač koji je deo karijere proveo u crno-belom dresu, krenuo je put američkog kontinenta. Najdžel Vilijams-Gos je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Juta Džezom, a prema nezvaničnim saznanjima Eurohoops-a, zaradiće 4.800.000 dolara. Na zvaničnom sajtu kluba, detalji ugovora nisu saopšteni, zbog politike kluba u ovakvim situacijama. Olimpijakos je na ime obeštećenja dobio 1.000.000 evra.

Prošlosezonski košarkaš crveno-belih iz Pireja je karijeru započeo igrajući za Gonzagu, a na NBA draftu 2017. godine je izabran u drugoj rundi kao 55. pik upravo od strane Jute.

Za Partizan, Vilijams-Gos je odigrao ukupno 46 utakmica u ABA ligi, Košarkaškoj ligi Srbije, Kupu Radivoja Koraća i Evrokupu gde je u proseku beležio čak 17,4 poena po utakmici uz preciznost šuta od 50,4%, kao i 47,8% pogođenih šuteva sa distance. Uz to je dolazio do sedam asistencija i 3,5 skokova za 30 minuta na terenu. Sa crno-belima je osvojio Kup Radivoja Koraća i poneo epitet najkorisnijeg igrača ovog turnira.

Prethodne sezone u Olimpijakosu, na parketu se pojavio u 53 navrata u Evroligi i domaćem prvenstvu, a u proseku je dolazio do 10,1 poena uz 4,4 asistencije i 2,3 skoka za 26 minuta na terenu.

U njegovoj poslednjoj godini na Gonzagi, izabran je u drugi najbolji koledž tim u čitavoj Americi. Što se njegovog novog tima tiče, odlučio se da u Juti nosi dres sa brojem nula.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar