Противници Партизана: Пекар, љекар, апотекар...!

За многе првотимце Конах Квеја фудбал је хоби, живе од продаје мобилних телефона, прављења коктела, шанкерисања, а неки и немају стални посао, већ се издржавају од данас до сутра.

Фудбал 20.07.2019 | 00:00
Противници Партизана: Пекар, љекар, апотекар...!
Успех Конах Квеј Номадса (правилно Конас Ки Номадс) одјекнуо је Острвом у четвртак увече, а дан касније о њему се увелико пише и прича широм Велике Британије.

Елиминација трећег клуба Шкотске, Килмарнока, од стране полуаматерског клуба из Велса, који ћемо имати прилике да видимо већ наредног четвртка, када изађе на мегдан Партизану у Рилу, представља у најмању руку сензацију, чак и већу од оне која се догодила у Сплиту у исто време.

Колико су присталице "Килија" биле убеђене у успех свог тима говори и податак да је већина навијача већ резервисала авионске карте и смештај у престоници Србије. Велшанима су за пролаз у друго коло даване минималне шансе у кладионицама широм света. Тако се у Британији за једну уложену фунту добијало 200 за пролаз "Номада".

С тога не чуди што је клуб свој успех описао као најлепше исписану бајку и највећи у историји Велса.

Али, за шесторицу играча Конах Квеја није било довољно времена за славље. Испијање пинти пива морали су да прекину, јер су их у петак чекале радне обавезе, које апсолутно немају додирних тачака са фудбалом.

Дефанзивац и капитен Џоржд Хоран (37) инжењер је електротехнике, а навијачи Партизана памте га из времена док је носио дрес Рила. Црно-бели су те 2009. до врха напунили мрежу Велшана и прилично убедљиво изборили наставак такмичења у Лиги шампиона. Хоран је наступао за Рил, а следеће сезоне се преселио у Честер.

Џон Дизни је директор продаје у компанији која се бави рециклирањем мобилних телефина, док Мајкл Вајлд ради као тренер и спортски учитељ у академији Транмер Роверса.

Нејтан Вулф, полубрата Стивена Вулфа бившег члана Европског парламента за УКИП, је коктел мајстор у бару Алдерли Еџ.

"Наш тим је мешавина играча који се баве разним пословима. Имамо фудбалере који су коктел мајстори, шанкери, који раде са мобилним телефонима, а ту је и доста младих фудбалера који немају сталан посао, већ живе од данас до сутра", каже нападач Вајлд.

"Међутим, увек смо били оптимисти и надали смо се да некога можемо да изненадимо и шокирамо", нагласио је Мајкл, чије податке не можете проверити на Wикипедији. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар