Protivnici Partizana: Pekar, ljekar, apotekar...!

Za mnoge prvotimce Konah Kveja fudbal je hobi, žive od prodaje mobilnih telefona, pravljenja koktela, šankerisanja, a neki i nemaju stalni posao, već se izdržavaju od danas do sutra.

Fudbal 20.07.2019 | 00:00
Protivnici Partizana: Pekar, ljekar, apotekar...!
Uspeh Konah Kvej Nomadsa (pravilno Konas Ki Nomads) odjeknuo je Ostrvom u četvrtak uveče, a dan kasnije o njemu se uveliko piše i priča širom Velike Britanije.

Eliminacija trećeg kluba Škotske, Kilmarnoka, od strane poluamaterskog kluba iz Velsa, koji ćemo imati prilike da vidimo već narednog četvrtka, kada izađe na megdan Partizanu u Rilu, predstavlja u najmanju ruku senzaciju, čak i veću od one koja se dogodila u Splitu u isto vreme.

Koliko su pristalice "Kilija" bile ubeđene u uspeh svog tima govori i podatak da je većina navijača već rezervisala avionske karte i smeštaj u prestonici Srbije. Velšanima su za prolaz u drugo kolo davane minimalne šanse u kladionicama širom sveta. Tako se u Britaniji za jednu uloženu funtu dobijalo 200 za prolaz "Nomada".

S toga ne čudi što je klub svoj uspeh opisao kao najlepše ispisanu bajku i najveći u istoriji Velsa.

Ali, za šestoricu igrača Konah Kveja nije bilo dovoljno vremena za slavlje. Ispijanje pinti piva morali su da prekinu, jer su ih u petak čekale radne obaveze, koje apsolutno nemaju dodirnih tačaka sa fudbalom.

Defanzivac i kapiten Džoržd Horan (37) inženjer je elektrotehnike, a navijači Partizana pamte ga iz vremena dok je nosio dres Rila. Crno-beli su te 2009. do vrha napunili mrežu Velšana i prilično ubedljivo izborili nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Horan je nastupao za Ril, a sledeće sezone se preselio u Čester.

Džon Dizni je direktor prodaje u kompaniji koja se bavi recikliranjem mobilnih telefina, dok Majkl Vajld radi kao trener i sportski učitelj u akademiji Tranmer Roversa.

Nejtan Vulf, polubrata Stivena Vulfa bivšeg člana Evropskog parlamenta za UKIP, je koktel majstor u baru Alderli Edž.

"Naš tim je mešavina igrača koji se bave raznim poslovima. Imamo fudbalere koji su koktel majstori, šankeri, koji rade sa mobilnim telefonima, a tu je i dosta mladih fudbalera koji nemaju stalan posao, već žive od danas do sutra", kaže napadač Vajld.

"Međutim, uvek smo bili optimisti i nadali smo se da nekoga možemo da iznenadimo i šokiramo", naglasio je Majkl, čije podatke ne možete proveriti na Wikipediji. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar