Звезда послала списак у УЕФА...

Звездин НОВИ списак за Европу: Ту је и Гобељић! Има неколико промена. . .  Пријављени Жандер и Гајић, отпали Томане и Крстовић, промењени голмани! Листа пријављених играча за мечеве са Хелсинкијем.

Фудбал 20.07.2019 | 10:32
Звезда послала списак у УЕФА...
Црвена звезда је послала нови списак у УЕФА и направила промене у играчком кадру за мечеве са Хелсинкијем у другом колу квалификација за Лигу шампиона.

Тренер Владан Милојевић је одлучио да направи три промене у односу на пријављени састав за мечеве са Судувом у првој рунди. 

Најмање битна промена се тиче на позиције трећег голмана. Новајлија Никола Васиљевић је замењен младим Александром Станковићем. У одрбану додата два нова имена, а на списку више нема Вујадина Савића. Милојевић је дао десног бека Милана Гајића који због продуженог одмора због ЕП за младе није био на списку за мечева са Судувом. Он и Филип Стојковић ће конкурисати за место десног бека уместо суспендованог Марка Гобељића. Иначе, Марко Гобељић се нашао на списку пријављених играча, иако неће бити у комбинацији због црвеног картона против Судуве. Разлог је више него прост. Према правилима УЕФА да би суспендованом играчу почела да тече казна, он мора да буде пријављен. 

Такође, додат је новајлија Жандер. Бразилски леви бек је доведен да буде конкуренција Родићу, није био спреман за мечеве са Литванцима, али је сада очигледно достигао форму због које Милојевић рачуна на њега. 

Са списка су отпала двојица нападача. Против Хелсинкија опет нећемо видети велико појачање Томанеа који се повредио у пријателсјком мечу са Звездаром и очигледно ће паузирати довољно дуго да пропусти дуеле са Финцима. Нема ни младог црногорског нападача Николе Крстовича који је био лиценциран за прво коло, али је због лиценцирања једног дефанзивца више, сада прецртан. 

Квалификације за Лигу шампиона Црвена звезда наставља већ идуће среде, београдским дуелом са Хелсинкијем у 2. колу. Реванш је недељу дана касније у Финској, а рок за пријаву играча истекао је овог петка. 

На списку Владана Милојевића који су црвено-бели доставили УЕФА има неколико промена у односу на претходни, пред двомеч са литванском Судувом, али можда је најзанимљивије то што се поново нашло име Марка Гобељића.

Десни бек је добио директан црвени картон у реваншу са Литванцима због оштрог старта којим је поломио ногу ривалу, тако да му предстоји најмање два меча суспензије, а врло могуће и више.

Међу пријављеним фудбалерима овај пут нема повређеног новајлије Томанеа, а за разлику од претходног списка, сада су ту Милан Гајић, који се вратио поште дозвољеног нешто дужег одмора, као и леви бек Жандер, који је касно стигао да би био лиценциран за прву рунду.

За разлику од прошлог пута, сада је међу прекобројнима млади нападач Никола Крстовић, а занимљиво је да је уместо голмана Николе Васиљевића који је овог лета доведен из Радника пријављен млади Александар Станковић. Учињено је то јер Станковић може и на Б листу, тако да фактички не заузима место некоме од саиграча из поља.

На списку лиценцираних фудбалера за мечеве са Хелсинкијем се налазе: 
Голмани: Поповић, Борјан, Станковић. Одбрана: Панков, Гајић, Бабић, Милуновић, Родић, Стојковић, Гобељић, Жандер. Везни ред: Јовичић, Вулић, Иванић, Марин, Симић, Јованчић, Бен, Јевтовић, Кањас. Напад: Павков, Боаћи, Вукановић.

Ево зашто је Гобељић на списку играча за Хелсинки... Црвено-бели морали да пријаве левог бека који је добио директан црвени картон против Судуве.

Име Марка Гобељића на списку фудбалера Црвене звезде за двомеч са Хелсинкијем у другом колу квалификација за Лигу шампиона изазвао је пометњу међу присталицама црвено-белих, али је и брзо разјашњено зашто је лиценциран.

Гобељић ће због директног црвеног картона у реваншу са Судувом пропустити најмање две утакмице на међународној сцени, али да би одрадио суспензију која га очекује, морао је и да буде пријављен УЕФА за утакмице које следе. У супротном, казна би га сачекала у некој каснијој фази квалификација или, у случају елиминације, наредне сезоне...

Отуд и име десног бека међу 23 пријављена играча црвено-белих за утакмице против Хелсинкија, идуће среде у Београду и 31. јула у Финској.

Гобељић се током лета наметнуо за место у стартној постави пре досад стандардног Филипа Стојковића и зимус пристиглог Милана Гајића, али ће против Финаца један од њих двојице заузети место уз десну аут линију.

Име потенцијалног ривала за треће коло квалификација за Лигу шампиона, црвено-бели ће сазнати на жребу у понедељак.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар