Zvezda poslala spisak u UEFA...

Zvezdin NOVI spisak za Evropu: Tu je i Gobeljić! Ima nekoliko promena. . .  Prijavljeni Žander i Gajić, otpali Tomane i Krstović, promenjeni golmani! Lista prijavljenih igrača za mečeve sa Helsinkijem.

Fudbal 20.07.2019 | 10:32
Zvezda poslala spisak u UEFA...
Crvena zvezda je poslala novi spisak u UEFA i napravila promene u igračkom kadru za mečeve sa Helsinkijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener Vladan Milojević je odlučio da napravi tri promene u odnosu na prijavljeni sastav za mečeve sa Suduvom u prvoj rundi. 

Najmanje bitna promena se tiče na pozicije trećeg golmana. Novajlija Nikola Vasiljević je zamenjen mladim Aleksandrom Stankovićem. U odrbanu dodata dva nova imena, a na spisku više nema Vujadina Savića. Milojević je dao desnog beka Milana Gajića koji zbog produženog odmora zbog EP za mlade nije bio na spisku za mečeva sa Suduvom. On i Filip Stojković će konkurisati za mesto desnog beka umesto suspendovanog Marka Gobeljića. Inače, Marko Gobeljić se našao na spisku prijavljenih igrača, iako neće biti u kombinaciji zbog crvenog kartona protiv Suduve. Razlog je više nego prost. Prema pravilima UEFA da bi suspendovanom igraču počela da teče kazna, on mora da bude prijavljen. 

Takođe, dodat je novajlija Žander. Brazilski levi bek je doveden da bude konkurencija Rodiću, nije bio spreman za mečeve sa Litvancima, ali je sada očigledno dostigao formu zbog koje Milojević računa na njega. 

Sa spiska su otpala dvojica napadača. Protiv Helsinkija opet nećemo videti veliko pojačanje Tomanea koji se povredio u prijatelsjkom meču sa Zvezdarom i očigledno će pauzirati dovoljno dugo da propusti duele sa Fincima. Nema ni mladog crnogorskog napadača Nikole Krstoviča koji je bio licenciran za prvo kolo, ali je zbog licenciranja jednog defanzivca više, sada precrtan. 

Kvalifikacije za Ligu šampiona Crvena zvezda nastavlja već iduće srede, beogradskim duelom sa Helsinkijem u 2. kolu. Revanš je nedelju dana kasnije u Finskoj, a rok za prijavu igrača istekao je ovog petka. 

Na spisku Vladana Milojevića koji su crveno-beli dostavili UEFA ima nekoliko promena u odnosu na prethodni, pred dvomeč sa litvanskom Suduvom, ali možda je najzanimljivije to što se ponovo našlo ime Marka Gobeljića.

Desni bek je dobio direktan crveni karton u revanšu sa Litvancima zbog oštrog starta kojim je polomio nogu rivalu, tako da mu predstoji najmanje dva meča suspenzije, a vrlo moguće i više.

Među prijavljenim fudbalerima ovaj put nema povređenog novajlije Tomanea, a za razliku od prethodnog spiska, sada su tu Milan Gajić, koji se vratio pošte dozvoljenog nešto dužeg odmora, kao i levi bek Žander, koji je kasno stigao da bi bio licenciran za prvu rundu.

Za razliku od prošlog puta, sada je među prekobrojnima mladi napadač Nikola Krstović, a zanimljivo je da je umesto golmana Nikole Vasiljevića koji je ovog leta doveden iz Radnika prijavljen mladi Aleksandar Stanković. Učinjeno je to jer Stanković može i na B listu, tako da faktički ne zauzima mesto nekome od saigrača iz polja.

Na spisku licenciranih fudbalera za mečeve sa Helsinkijem se nalaze: 
Golmani: Popović, Borjan, Stanković. Odbrana: Pankov, Gajić, Babić, Milunović, Rodić, Stojković, Gobeljić, Žander. Vezni red: Jovičić, Vulić, Ivanić, Marin, Simić, Jovančić, Ben, Jevtović, Kanjas. Napad: Pavkov, Boaći, Vukanović.

Evo zašto je Gobeljić na spisku igrača za Helsinki... Crveno-beli morali da prijave levog beka koji je dobio direktan crveni karton protiv Suduve.

Ime Marka Gobeljića na spisku fudbalera Crvene zvezde za dvomeč sa Helsinkijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona izazvao je pometnju među pristalicama crveno-belih, ali je i brzo razjašnjeno zašto je licenciran.

Gobeljić će zbog direktnog crvenog kartona u revanšu sa Suduvom propustiti najmanje dve utakmice na međunarodnoj sceni, ali da bi odradio suspenziju koja ga očekuje, morao je i da bude prijavljen UEFA za utakmice koje slede. U suprotnom, kazna bi ga sačekala u nekoj kasnijoj fazi kvalifikacija ili, u slučaju eliminacije, naredne sezone...

Otud i ime desnog beka među 23 prijavljena igrača crveno-belih za utakmice protiv Helsinkija, iduće srede u Beogradu i 31. jula u Finskoj.

Gobeljić se tokom leta nametnuo za mesto u startnoj postavi pre dosad standardnog Filipa Stojkovića i zimus pristiglog Milana Gajića, ali će protiv Finaca jedan od njih dvojice zauzeti mesto uz desnu aut liniju.

Ime potencijalnog rivala za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, crveno-beli će saznati na žrebu u ponedeljak.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar