Црногорци нашли замјену за Тумбу!

Фарук Хаџибегић је наводно све договорио са председником Фудбалског савеза Црне Горе Дејаном Савићевићем, па ће за неколико дана бити промовисан у петог селектора.

Фудбал 20.07.2019 | 09:54
Црногорци нашли замјену за Тумбу!
Потрага за петим селектором од када је Црна Гора независна држава је завршена - након Зорана Филиповића, Златка Крањчара, Бранка Брновића и Љубише Тумбаковића, на клупи националног тима ће седјети Фарук Хаџибегић.

"Дневне новине" пишу да је легендарни Сарајлија договорио све услове са председником ФСЦГ Дејаном Савићевићем и да ће постати селектор Црне Горе.

Шездесетједногодишњи стратег, легенда Сарајева и некадашњи репрезентативац Југославијетребало би да званично буде промовисан у новог селектора у наредних седам дана.

"Хаџибегић је један од најозбиљнијих кандидата. Црној Гори треба доказан стручњак који нема језичку баријеру у комуникацији са играчима", рекао је Дејан Савићевић пре двадесетак дана.

Хаџибегић је од марта без посла, након што је напустио тадашњег француског друголигаша Ред стар. Пре тога био је тренер Сошоа, Трое, Газијантепа, Дијарбакира, Денизлија, Ниора, Дижона, Бастије, Арла, Валенсијена, а крајем прошлог миленијума годину дана је био и селектор Босне и Херцеговине.

На клупи Црне Горе чека га тежак посао у текућим квалификацијама за ЕУРО 2020, јер се Црна Гора након четири меча налази на зачељу групе А, са само два освојена бода. Исти учинак имају и Бугари, Косово је освојило бод више (али има утакмицу мање), Чеси су на три меча сакупили шест бодова, а Енглези након две утакмице имају максималан учинак.

Дакле, квалификације су практично већ изгубљене…

Хаџибегић ће као селектор Црне Горе дебитовати против Мађарске у пријатељском сусрету 5. септембра, а пет дана касније чега га ватрено крштење - у квалификацијама у Подгорицу стиже Чешка, на јубиларни 100. меч селекције.

Извор: мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар