Crnogorci našli zamjenu za Tumbu!

Faruk Hadžibegić je navodno sve dogovorio sa predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem, pa će za nekoliko dana biti promovisan u petog selektora.

Fudbal 20.07.2019 | 09:54
Crnogorci našli zamjenu za Tumbu!
Potraga za petim selektorom od kada je Crna Gora nezavisna država je završena - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića, na klupi nacionalnog tima će sedjeti Faruk Hadžibegić.

"Dnevne novine" pišu da je legendarni Sarajlija dogovorio sve uslove sa predsednikom FSCG Dejanom Savićevićem i da će postati selektor Crne Gore.

Šezdesetjednogodišnji strateg, legenda Sarajeva i nekadašnji reprezentativac Jugoslavijetrebalo bi da zvanično bude promovisan u novog selektora u narednih sedam dana.

"Hadžibegić je jedan od najozbiljnijih kandidata. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima", rekao je Dejan Savićević pre dvadesetak dana.

Hadžibegić je od marta bez posla, nakon što je napustio tadašnjeg francuskog drugoligaša Red star. Pre toga bio je trener Sošoa, Troe, Gazijantepa, Dijarbakira, Denizlija, Niora, Dižona, Bastije, Arla, Valensijena, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio i selektor Bosne i Hercegovine.

Na klupi Crne Gore čeka ga težak posao u tekućim kvalifikacijama za EURO 2020, jer se Crna Gora nakon četiri meča nalazi na začelju grupe A, sa samo dva osvojena boda. Isti učinak imaju i Bugari, Kosovo je osvojilo bod više (ali ima utakmicu manje), Česi su na tri meča sakupili šest bodova, a Englezi nakon dve utakmice imaju maksimalan učinak.

Dakle, kvalifikacije su praktično već izgubljene…

Hadžibegić će kao selektor Crne Gore debitovati protiv Mađarske u prijateljskom susretu 5. septembra, a pet dana kasnije čega ga vatreno krštenje - u kvalifikacijama u Podgoricu stiže Češka, na jubilarni 100. meč selekcije.

Izvor: mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar