И Дангубић напустио Минхен - опет са Џикићем!

Сарадници, ривали, па поново сарадници. . .  Дангубићев други трансфер овог лета - из Бајерна код Џикића! На реду је АЦБ лига.

Кошарка 20.07.2019 | 09:35
И Дангубић напустио Минхен - опет са Џикићем!
Прошле сезоне дрес Бајерна носила су чак четири српска кошаркаша, а од наредне то ће чинити само Владимир Лучић који је продужио уговор са Баварцима.

Опорављени Милан Мачван је у потрази за новим клубом, Стефан Јовић је изабрао Химки, док се са Минхеном растао и Немања Дангубић каријеру наставља у Шпанији, потврдио је његов агент Миодраг Ражнатовић.

Нови клуб крилног кошаркаша из Панчева биће Естудијантес где ће поново сарађивати са Александром Џикићем - који је недавно преузео тим са Пиринеја.

Дангубић и Џикић знају се из младе репрезентације Србије.

У досадашњем делу каријере Дангубић је играо за Хемофарм, Мегу, Црвену звезду и Бајерн, а нови испит каријере имаће на амбициозном пројекту Естудијантеса који жели да се "подигне" након веома лоше претходне сезоне (16. место у АЦБ лиги).

Инострану каријеру је почео код Дејана Радоњића у Немачкој, а наставиће је код Александра Џикића у Шпанији. Немања Дангубић напустио је Бајерн из Минхена и потписао уговор са АЦБ лигашем Естудијантесом.

Вест је потврдио менаџер Мишко Ражнатовић не откривајући детаље сарадње о којој се шушкало већ неко време. Сад је и дефинитивно.

Дангубић ће имати времена да се припреми за изазове на Пиринејима пошто је приликом скраћивања списка на 18 имена селектор Александар Ђорђевић прецртао и име некадашњег Звездиног кошаркаша. Који је, иначе, овог лета већ два пута променио клуб. Једном у Европи, а једном и у НБА лиге, пошто га је Сан Антонио у трампи три тима проследио Бруклин Нетсима.

Није ипак још време за НБА лигу. Прво Шпанија. У сарадњи са тренером некада највећег ривала у Србији.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар