I Dangubić napustio Minhen - opet sa Džikićem!

Saradnici, rivali, pa ponovo saradnici. . .  Dangubićev drugi transfer ovog leta - iz Bajerna kod Džikića! Na redu je ACB liga.

Košarka 20.07.2019 | 09:35
I Dangubić napustio Minhen - opet sa Džikićem!
Prošle sezone dres Bajerna nosila su čak četiri srpska košarkaša, a od naredne to će činiti samo Vladimir Lučić koji je produžio ugovor sa Bavarcima.

Oporavljeni Milan Mačvan je u potrazi za novim klubom, Stefan Jović je izabrao Himki, dok se sa Minhenom rastao i Nemanja Dangubić karijeru nastavlja u Španiji, potvrdio je njegov agent Miodrag Ražnatović.

Novi klub krilnog košarkaša iz Pančeva biće Estudijantes gde će ponovo sarađivati sa Aleksandrom Džikićem - koji je nedavno preuzeo tim sa Pirineja.

Dangubić i Džikić znaju se iz mlade reprezentacije Srbije.

U dosadašnjem delu karijere Dangubić je igrao za Hemofarm, Megu, Crvenu zvezdu i Bajern, a novi ispit karijere imaće na ambicioznom projektu Estudijantesa koji želi da se "podigne" nakon veoma loše prethodne sezone (16. mesto u ACB ligi).

Inostranu karijeru je počeo kod Dejana Radonjića u Nemačkoj, a nastaviće je kod Aleksandra Džikića u Španiji. Nemanja Dangubić napustio je Bajern iz Minhena i potpisao ugovor sa ACB ligašem Estudijantesom.

Vest je potvrdio menadžer Miško Ražnatović ne otkrivajući detalje saradnje o kojoj se šuškalo već neko vreme. Sad je i definitivno.

Dangubić će imati vremena da se pripremi za izazove na Pirinejima pošto je prilikom skraćivanja spiska na 18 imena selektor Aleksandar Đorđević precrtao i ime nekadašnjeg Zvezdinog košarkaša. Koji je, inače, ovog leta već dva puta promenio klub. Jednom u Evropi, a jednom i u NBA lige, pošto ga je San Antonio u trampi tri tima prosledio Bruklin Netsima.

Nije ipak još vreme za NBA ligu. Prvo Španija. U saradnji sa trenerom nekada najvećeg rivala u Srbiji.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar