Марјановић: Не памтим кад сам пустио сузу, али...

. . . због Кузмића нисам могао да издржим! „Тоби се није усагласио с мојим одласком, кад си слободан играч све су ти карте отворене“.

Кошарка 19.07.2019 | 23:35
Марјановић: Не памтим кад сам пустио сузу, али...
Лето се још пробија изнад Србије, али за чланове националног тима оно је већ сада било врело и бурно. А, тек следи онај најважнији део с националним тимом.

Неколико српских репрезентативаца је као предигру за окупљање које је уприличено у хотелу Краун Плаза имало посао око избора новог клуба где ће наставити каријере. Међу њима је и Бобан Марјановић, који је Филаделфију заменио интересантним пројектом у Даласу који ће се вртети око двојице европских играча - Луке Дончића и Кристапса Порзингиса.

Разговор с једним од највиших кошаркаша на планети започели смо ипак у мало лаганијем ритму - од одмора који је добио после дуге и исцрпљујуће сезоне у НБА лиги.

„Јесам, одморио сам. Имали смо мало више времена од момака који су сезоне завршили пре непуних месец дана. Море и сунце помажу да више одмориш главу и тело, да одмориш од кошарке, али онда схватиш да се брзо ужелиш тог спорта који толико волиш. Једва чекам да се вратим у патике и на терен, да убацим лопту кроз обруч, да имамо прву контакт игру, утакмицу...“

Јел’ вам смета то што ви као играчи из НБА не омжете да будете ту све време?

„Таква су правила. Док смо тамо, морамо да поштујемо то што пише. Ми смо професионалци, морамо да одрадимо свој део припрема индивидуално, а онда да се што брже укључимо у екипне припреме тамо где су наши саиграчи стали. Мора то да буде тако да се уопште не види да смо фалили на тренинзима“.

Реци нам, шта се то десило са Даласом и како је дошло до преласка у Тексас?

„Врло лако. Позвали су ме, показали су интересовање и брзо смо се нашли“.

Да ли те је Лука Дончић наговарао да дођеш?

„Не, није. Све је то посао, бизнис. Када си слободан агент, тада су ти све карте отворене. Убрзо сам схватио да је Далас најбоља средина за мене“.

Видели смо да се Тобајас Херис с твојом одлуком није сагласио...

„Није, није (смех). С обзиром да он први потписао уговор с Филаделфијом није имао шта да се не сагласи (смех)“.

Хајде мало и о репрезентацији. У србији већ сви причају о финалу и борби за злато?

„Знаш како, то је тема за коју нико не може да гарантује да ће бити тако. Ми ћемо дати све од себе. Идемо корак, по корак и не смемо да размишљамо много унапред. Не можемо одмах до врха, кад имаш степенице којима мораш да се попнеш до тог финала, тренутка који сви прижељкујемо и зашто смо се окупили овде“.

Репрезентација одавно није била јача, не памти се када је последњи пут тим био овако попуњен на свим местима. Како ви као играчи гледате на све то?

„Пази, ми смо земља кошарке и имамо толико талентованих момака, врхунских кошаркаша. Супер је што су се сви одазвали и што су спремни да се посвете раду. Желимо да кренемо сви у тренажни процес јако“.

Како је екипа примила вест о тешкој саобраћајној несрећи и стању Огњена Кузмића?

„Не памтим када сам пустио сузу последњи пут, али тада јесам. Искрено. Дечко кога познајеш, кога очекујеш да видиш за неколико дана, да буде овде с нама, да га дочекамо с осмехом на лицу, да будемо заједно... Добар играч, добар човек. Јежим се сад када помислим на то што му се десило. Боже здравља, надамо се сви да ће бити добро и сви му желимо да се што пре опорави и врати на терен. Људи из САД су ми писали да ме питају како је и шта му се десило. Желимо му да га видимо на терену ускоро, да видимо његов осмех, као што смо навикли“.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар