Marjanović: Ne pamtim kad sam pustio suzu, ali...

. . . zbog Kuzmića nisam mogao da izdržim! „Tobi se nije usaglasio s mojim odlaskom, kad si slobodan igrač sve su ti karte otvorene“.

Košarka 19.07.2019 | 23:35
Marjanović: Ne pamtim kad sam pustio suzu, ali...
Leto se još probija iznad Srbije, ali za članove nacionalnog tima ono je već sada bilo vrelo i burno. A, tek sledi onaj najvažniji deo s nacionalnim timom.

Nekoliko srpskih reprezentativaca je kao predigru za okupljanje koje je upriličeno u hotelu Kraun Plaza imalo posao oko izbora novog kluba gde će nastaviti karijere. Među njima je i Boban Marjanović, koji je Filadelfiju zamenio interesantnim projektom u Dalasu koji će se vrteti oko dvojice evropskih igrača - Luke Dončića i Kristapsa Porzingisa.

Razgovor s jednim od najviših košarkaša na planeti započeli smo ipak u malo laganijem ritmu - od odmora koji je dobio posle duge i iscrpljujuće sezone u NBA ligi.

„Jesam, odmorio sam. Imali smo malo više vremena od momaka koji su sezone završili pre nepunih mesec dana. More i sunce pomažu da više odmoriš glavu i telo, da odmoriš od košarke, ali onda shvatiš da se brzo uželiš tog sporta koji toliko voliš. Jedva čekam da se vratim u patike i na teren, da ubacim loptu kroz obruč, da imamo prvu kontakt igru, utakmicu...“

Jel’ vam smeta to što vi kao igrači iz NBA ne omžete da budete tu sve vreme?

„Takva su pravila. Dok smo tamo, moramo da poštujemo to što piše. Mi smo profesionalci, moramo da odradimo svoj deo priprema individualno, a onda da se što brže uključimo u ekipne pripreme tamo gde su naši saigrači stali. Mora to da bude tako da se uopšte ne vidi da smo falili na treninzima“.

Reci nam, šta se to desilo sa Dalasom i kako je došlo do prelaska u Teksas?

„Vrlo lako. Pozvali su me, pokazali su interesovanje i brzo smo se našli“.

Da li te je Luka Dončić nagovarao da dođeš?

„Ne, nije. Sve je to posao, biznis. Kada si slobodan agent, tada su ti sve karte otvorene. Ubrzo sam shvatio da je Dalas najbolja sredina za mene“.

Videli smo da se Tobajas Heris s tvojom odlukom nije saglasio...

„Nije, nije (smeh). S obzirom da on prvi potpisao ugovor s Filadelfijom nije imao šta da se ne saglasi (smeh)“.

Hajde malo i o reprezentaciji. U srbiji već svi pričaju o finalu i borbi za zlato?

„Znaš kako, to je tema za koju niko ne može da garantuje da će biti tako. Mi ćemo dati sve od sebe. Idemo korak, po korak i ne smemo da razmišljamo mnogo unapred. Ne možemo odmah do vrha, kad imaš stepenice kojima moraš da se popneš do tog finala, trenutka koji svi priželjkujemo i zašto smo se okupili ovde“.

Reprezentacija odavno nije bila jača, ne pamti se kada je poslednji put tim bio ovako popunjen na svim mestima. Kako vi kao igrači gledate na sve to?

„Pazi, mi smo zemlja košarke i imamo toliko talentovanih momaka, vrhunskih košarkaša. Super je što su se svi odazvali i što su spremni da se posvete radu. Želimo da krenemo svi u trenažni proces jako“.

Kako je ekipa primila vest o teškoj saobraćajnoj nesreći i stanju Ognjena Kuzmića?

„Ne pamtim kada sam pustio suzu poslednji put, ali tada jesam. Iskreno. Dečko koga poznaješ, koga očekuješ da vidiš za nekoliko dana, da bude ovde s nama, da ga dočekamo s osmehom na licu, da budemo zajedno... Dobar igrač, dobar čovek. Ježim se sad kada pomislim na to što mu se desilo. Bože zdravlja, nadamo se svi da će biti dobro i svi mu želimo da se što pre oporavi i vrati na teren. Ljudi iz SAD su mi pisali da me pitaju kako je i šta mu se desilo. Želimo mu da ga vidimo na terenu uskoro, da vidimo njegov osmeh, kao što smo navikli“.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar