Барса има још једну велику идеју – Алаба!

Могуће је. . .  Каталонци јуре левог бека Бајерна.

Фудбал 19.07.2019 | 21:56
Барса има још једну велику идеју – Алаба!
Док цео свет бруји о Нејмаровом трансферу, Барселона има још неке планове на фудбалској пијаци. Каталонци поред Нејмара траже још штопера и левог бека.

Одавно је на Камп Ноу постигнут концензус да је Барселони потребно појачање на левом боку одбране као подршка, а можда и замена за Ђордија Албу у перспективи.

Помињала су се бројна имена у Барсином кастингу за левог бека. Ферлан Менди је био прескуп и отишао је у Реал. Филипе Луис је слободан, али се ипак одустало од њега. Жуниор Фирпо из Бетиса је занимљива опција, али има откупну клаузулу од 50.000.000 евра и Каталонци сматрају да вреди тек упола толико. Помињали су се и Гереиро из Дортмунда, Вендел из Леверкузена, Алекс Тељес из Порта, Хуан Бернат из Пари Сен Жермена...

Међутим, каталонски Мундо Депортиво каже да је прва мета Давид Алаба који је дугогодишња Барсина жеља али никада није дио доступан за куповину. Сада би могао да буде...

Алаба има уговор у Бајерну још две године, али одбија да потпише нови јер је забрнут за будућност у Минхену. Бајерн је за 80.000.000 евра довео Лукаса Ернандеза из Атлетика који игра као леви бек и као леви штопер. Вероватно ће више играти као штопер, поготово ако Ковач буде форсирао формацију са тројицом позади. Али играће и као леви бек када Бајерн буде играо са четворицом играча у последњој линији и када Кимих, Павар и Зуле буде заузели преостале три позиције у одбрани.

Зато се Алаба брине за минутажу и одбија да продужи уговор са Бајерном. То би могло да доведе Баварце у непријатну ситуацију да морају да продају Аустријанца. Ако желе пристојан новац, онда већ овог лета јер ће му следећег лета пасти цена када сви буду знали да је ушао у последњу годину уговора.

Бајернов одговор за сада је да Алаба није на продају. А ни Барса не би имала новац за ту операцију ако се истроши за Нејмара. Међутим, следеће лето је прави моменат за трансфер. Тада ће Баварци бити приморани да продају Аустријанца како га не би изгубили за џабе, а и за Алабу би био бољи момнеат. Ђорди Алба је ушао у четврту деценију и полако може да се спрема замена.

Барса је пробала ове сезоне са младим Мирандом као алтернативом, али он није убедио да је трајно решење за будућност. Марк Кукуреља је такође био опција једно време, али је он после позајмице у Еибару, птишао у Хетафе. Силом прилика су Албу мењали Серђи Роберто, Семедо, чак и Вермален...

Довођење левог бека пполако постаје прека потреба Каталонаца, а од Алабе ће тешко наћи боље решење.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар