Barsa ima još jednu veliku ideju – Alaba!

Moguće je. . .  Katalonci jure levog beka Bajerna.

Fudbal 19.07.2019 | 21:56
Barsa ima još jednu veliku ideju – Alaba!
Dok ceo svet bruji o Nejmarovom transferu, Barselona ima još neke planove na fudbalskoj pijaci. Katalonci pored Nejmara traže još štopera i levog beka.

Odavno je na Kamp Nou postignut koncenzus da je Barseloni potrebno pojačanje na levom boku odbrane kao podrška, a možda i zamena za Đordija Albu u perspektivi.

Pominjala su se brojna imena u Barsinom kastingu za levog beka. Ferlan Mendi je bio preskup i otišao je u Real. Filipe Luis je slobodan, ali se ipak odustalo od njega. Žunior Firpo iz Betisa je zanimljiva opcija, ali ima otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra i Katalonci smatraju da vredi tek upola toliko. Pominjali su se i Gereiro iz Dortmunda, Vendel iz Leverkuzena, Aleks Teljes iz Porta, Huan Bernat iz Pari Sen Žermena...

Međutim, katalonski Mundo Deportivo kaže da je prva meta David Alaba koji je dugogodišnja Barsina želja ali nikada nije dio dostupan za kupovinu. Sada bi mogao da bude...

Alaba ima ugovor u Bajernu još dve godine, ali odbija da potpiše novi jer je zabrnut za budućnost u Minhenu. Bajern je za 80.000.000 evra doveo Lukasa Ernandeza iz Atletika koji igra kao levi bek i kao levi štoper. Verovatno će više igrati kao štoper, pogotovo ako Kovač bude forsirao formaciju sa trojicom pozadi. Ali igraće i kao levi bek kada Bajern bude igrao sa četvoricom igrača u poslednjoj liniji i kada Kimih, Pavar i Zule bude zauzeli preostale tri pozicije u odbrani.

Zato se Alaba brine za minutažu i odbija da produži ugovor sa Bajernom. To bi moglo da dovede Bavarce u neprijatnu situaciju da moraju da prodaju Austrijanca. Ako žele pristojan novac, onda već ovog leta jer će mu sledećeg leta pasti cena kada svi budu znali da je ušao u poslednju godinu ugovora.

Bajernov odgovor za sada je da Alaba nije na prodaju. A ni Barsa ne bi imala novac za tu operaciju ako se istroši za Nejmara. Međutim, sledeće leto je pravi momenat za transfer. Tada će Bavarci biti primorani da prodaju Austrijanca kako ga ne bi izgubili za džabe, a i za Alabu bi bio bolji momneat. Đordi Alba je ušao u četvrtu deceniju i polako može da se sprema zamena.

Barsa je probala ove sezone sa mladim Mirandom kao alternativom, ali on nije ubedio da je trajno rešenje za budućnost. Mark Kukurelja je takođe bio opcija jedno vreme, ali je on posle pozajmice u Eibaru, ptišao u Hetafe. Silom prilika su Albu menjali Serđi Roberto, Semedo, čak i Vermalen...

Dovođenje levog beka ppolako postaje preka potreba Katalonaca, a od Alabe će teško naći bolje rešenje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar