Смаилагићеви утисци из НБА...

Важан савет милионера Карија, чарка с Казинсом и чекање Ђорђевићевог позива. . . Како је Ален Смаилагић стигао до уговора у најјачем такмичењу на свету?

Кошарка 19.07.2019 | 19:05
Смаилагићеви утисци из НБА...
Упознала је кошаркашка Србија овог лета Алена Смаилагића, момка који је од Котежа стигао до светала НБА лиге и потписа за Голден Стејт што је многима само пусти сан. Смаилагић је са Вориорсима парафирао четворогодишњи уговор вредан 6.130.000 долара, али су само прве две године гарантоване.

Он је прошлу сезону провео у филијали Голден Стејта где је показао озбиљне знаке напретка. 

У интервјуу за Вечерње новости Смаилагић је истакао да још није свестан шта је успео да уради.

"Још ми се све окреће и нисам свестан свега. Очекујем да добијем неку минутажу, да покажем да ту припадам, па током године да растем. Голден Стејт је своју династију изградио добрим одабирима на драфту, много пикова друге рунде се ту добро показало", рекао је Смаилагић.

Први велики утисак на њега је оставио Стеф Кари.

"Након једне утакмице коју сам преседео, Стеф Кари ми је пришао. Био сам одушевљен. Човек који је милионер, НБА звезда и који уопште није имао разлога да прича са мном ми се обратио. Ја сам био у бедаку што нисам играо, међутим, он ми је рекао: "Мали, полако, имаш 18 година, не мораш нигде да журиш. Ја сам био на колеџу у твојим годинама." Мени је то много пријало и дало снагу да наставим даље, није морао ништа да каже, а дечко је пришао и причао са мном као да ми је брат рођени".

Било је и чарки са Демаркусом Казинсом. Није лако играти против тако снажних играча... Ален је то сада упознао из прве руке.

"Мало сам се покачио са Демаркусом Казинсом на једном тренингу. Рекао ми је да му се свиђа што сам борбен, али да ћу, ако га ударим још једном, видети шта ће се десити. Нисам знао шта да радим, много је јачи од мене, морао сам да га бијем, али да нико не види".

Мало о драфту...

"Нисам имао појма да ће да ме одаберу. Човек из клуба је рекао да сам спреман и да би требало да одем на тај драфт. Саут Беј Лејкерси, развојна екипа Л. А. Лејкерса, драфтовала ме је, али су ме трејдовали у Санта Круз Вориорсе за једног старијег играча".

Један позив Смаилагић посебно чека.

"Било је позива, али сам имао обавезе у Америци и једноставно нисам стигао. Сада чекам позив селектора Ђорђевића, којем ћу се радо одазвати. Нисам се чуо са њим, али сам причао са Богданом Богдановићем, који ми је пожелео пуно среће и поручио: "Видимо се на терену!".

Каже да би од српских играча волео највише да игра са плејмејкером и капитеном наше репрезентације, Милошем Теодосићем.

"Са Милошем Теодосићем бих најрадије наступао, али највише бих волео да играм против свих њих, да се докажем и да онда упоређејумо ко је какав", закључио је Смаилагић за Новости.

Нажалост, Смаилагић није могао да помогне вршњацима на Светском првненству до 19 година.

"Стварно нисам могао. Никада не бих одбио играње за репрезентацију! Чули смо се и рекао сам да апсолутно желим да се прикључим екипи, да помогнем екипи, али нисам имао услова да уопште будем ту", рекао је Смаилагић, а преноси Журнал.

Просечно је прошле сезоне бележио девет поена и четири скока у дресу Санта Круз Вориорса, а скупио је чак 47 утакмица. Због тога су га Вориорси и бирали на овогодишњем Драфту као деветог пика друге рунде. 

Сада за Алена нема лимита. Само нека овако настави.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар