Smailagićevi utisci iz NBA...

Važan savet milionera Karija, čarka s Kazinsom i čekanje Đorđevićevog poziva. . . Kako je Alen Smailagić stigao do ugovora u najjačem takmičenju na svetu?

Košarka 19.07.2019 | 19:05
Smailagićevi utisci iz NBA...
Upoznala je košarkaška Srbija ovog leta Alena Smailagića, momka koji je od Koteža stigao do svetala NBA lige i potpisa za Golden Stejt što je mnogima samo pusti san. Smailagić je sa Voriorsima parafirao četvorogodišnji ugovor vredan 6.130.000 dolara, ali su samo prve dve godine garantovane.

On je prošlu sezonu proveo u filijali Golden Stejta gde je pokazao ozbiljne znake napretka. 

U intervjuu za Večernje novosti Smailagić je istakao da još nije svestan šta je uspeo da uradi.

"Još mi se sve okreće i nisam svestan svega. Očekujem da dobijem neku minutažu, da pokažem da tu pripadam, pa tokom godine da rastem. Golden Stejt je svoju dinastiju izgradio dobrim odabirima na draftu, mnogo pikova druge runde se tu dobro pokazalo", rekao je Smailagić.

Prvi veliki utisak na njega je ostavio Stef Kari.

"Nakon jedne utakmice koju sam presedeo, Stef Kari mi je prišao. Bio sam oduševljen. Čovek koji je milioner, NBA zvezda i koji uopšte nije imao razloga da priča sa mnom mi se obratio. Ja sam bio u bedaku što nisam igrao, međutim, on mi je rekao: "Mali, polako, imaš 18 godina, ne moraš nigde da žuriš. Ja sam bio na koledžu u tvojim godinama." Meni je to mnogo prijalo i dalo snagu da nastavim dalje, nije morao ništa da kaže, a dečko je prišao i pričao sa mnom kao da mi je brat rođeni".

Bilo je i čarki sa Demarkusom Kazinsom. Nije lako igrati protiv tako snažnih igrača... Alen je to sada upoznao iz prve ruke.

"Malo sam se pokačio sa Demarkusom Kazinsom na jednom treningu. Rekao mi je da mu se sviđa što sam borben, ali da ću, ako ga udarim još jednom, videti šta će se desiti. Nisam znao šta da radim, mnogo je jači od mene, morao sam da ga bijem, ali da niko ne vidi".

Malo o draftu...

"Nisam imao pojma da će da me odaberu. Čovek iz kluba je rekao da sam spreman i da bi trebalo da odem na taj draft. Saut Bej Lejkersi, razvojna ekipa L. A. Lejkersa, draftovala me je, ali su me trejdovali u Santa Kruz Voriorse za jednog starijeg igrača".

Jedan poziv Smailagić posebno čeka.

"Bilo je poziva, ali sam imao obaveze u Americi i jednostavno nisam stigao. Sada čekam poziv selektora Đorđevića, kojem ću se rado odazvati. Nisam se čuo sa njim, ali sam pričao sa Bogdanom Bogdanovićem, koji mi je poželeo puno sreće i poručio: "Vidimo se na terenu!".

Kaže da bi od srpskih igrača voleo najviše da igra sa plejmejkerom i kapitenom naše reprezentacije, Milošem Teodosićem.

"Sa Milošem Teodosićem bih najradije nastupao, ali najviše bih voleo da igram protiv svih njih, da se dokažem i da onda upoređejumo ko je kakav", zaključio je Smailagić za Novosti.

Nažalost, Smailagić nije mogao da pomogne vršnjacima na Svetskom prvnenstvu do 19 godina.

"Stvarno nisam mogao. Nikada ne bih odbio igranje za reprezentaciju! Čuli smo se i rekao sam da apsolutno želim da se priključim ekipi, da pomognem ekipi, ali nisam imao uslova da uopšte budem tu", rekao je Smailagić, a prenosi Žurnal.

Prosečno je prošle sezone beležio devet poena i četiri skoka u dresu Santa Kruz Voriorsa, a skupio je čak 47 utakmica. Zbog toga su ga Voriorsi i birali na ovogodišnjem Draftu kao devetog pika druge runde. 

Sada za Alena nema limita. Samo neka ovako nastavi.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar