Нема потјернице: Делу нико не тражи

Бивши вођа навијача Фудбалског клуба Борац Дејан Костић Дела може слободно шетати Републиком Српском, јер је Основни суд у Бањалуци заборавио да обавијести Министарство унутрашњих послова Републике Српске да су за њим расписали потјерницу, открива Српскаинфо.  

Република Српска 17.07.2019 | 18:41
Нема потјернице: Делу нико не тражи
Овакав скандал још није забиљежен у правосуђу, а наш извор из полиције каже да се Костић слободно може вратити у Бањалуку, јер га полицајци неће ухапсити пошто немају потврду да је за њим расписана потјерница.

Подсјетимо, из Основног суда су недавно за Српскаинфо потврдили да су још 24. јуна расписали централну потјерницу за Делом.

Костић је прво био ухапшен због насилничког понашања, јер се снимао док је тукао и малтретирао младиће у Бањалуци и тада му је одређен једномјесечни притвор.

Након истеке тог периода, бањалучко тужилаштво је тражило да му се опет продужи притвор, али је судија Основног суда то одбио и Дела је пуштен на слободу. Тужилаштво се жалило на ову одлуку Окружном суду у Бањалуци које је то прихватило и поново му одредило притвор. Међутим, када су дошли да му уруче рјешење о притвору, нису га пронашли јер је у међувремену побјегао.

У Основном суду су рекли да су због тога расписали централну потјерницу за њим, али према нашим информацијама, та потјерница ништа не значи јер ни послије три седмице нису обавијестили МУП Републике Српске о томе, што им је било дужност.

Да су за Делом нема потјернице јуче су нам потврдили у МУП Српске.

– Увидом у наше евиденције утврдили смо да за Дејаном Костићем нема међународне потјернице, нити је МУП РС добио наредбу суда да се за овим лицем распише централна потјерница – рекла је за Српскинфо портпарол МУП Мирна Миљановић.

Она нам је појаснила да централну потјерницу расписује МУП РС, али по наредби надлежног суда.

На наше питање да ли ће полицајци ухапсити Костића ако га примијети на улици, Миљановиће је појаснила да је расписивање потјернице законски предуслов за поступање полицијских службеника.

Наши саговорници су појаснили да не памте да се десио овакав случај, јер је несхватљив поступак Основног суда у Бањалуци, да не обавијесте Министарство унутрашњих послова о потјерници.

 – Централна потјерница значи да се за њим трага на подручју Републике Српске. Међутим, ако МУП није обавијештен о томе, поставља се логично питање ко ће га онда ухапсити – појаснио је наш саговорник. 

Јуче смо покушали провјерити због чега није обавијештен МУП Српске о потјерници за Костићем. У Окружном суду су нам рекли да је Основни суд расписао потјерницу за Костићем и да се обратимо њима. Међутим, јуче из Основног суда нисмо добили одговоре због чега нису обавијестили полицију и да ли су били дужни да то ураде.

Подсјетимо, Костић је ухапшен крајем априла ове године након што су се на друштвеним мрежама појавили узнемирујући снимци на којима се види како малтретира два младића.

Томе је претходио сукоб који је Дела имао у кафићу у бањалучком насељу Старчевица и због тога му је уручен прекршајни налог. Након тога Костић одлази у кафић гдје проналази конобара, којег је угурао у тоалет. Ту је снимао како га туче, вређа и малтретира, те га у једном тренутку хвата за врат и дави.

Одмах послије тога појавио се и други снимак. На њему се види да на сувозачевом мјесту у Делином возилу сједи младић који одговара на његова питања о томе шта се дешавало у том кафићу. На овом снимку се види и како Дела туче младића, а на крају му каже: “Да си мало старији, откинуо бих ти главу”.

Након објављивања снимка реаговала је полиција и ухапсила Делу.

Костић је од раније познат полицији по бројним кривичним дјелима и одслужио је неколико затворских казни, међу којима је она и за покушај убиства у Бањалуци.

Подршка

Након хапшења Костића, на интернету су се појавили снимци у којима се пружа подршка Дели. Међу првима који су пружили подршку Костићу је бивши фудбалер ФК Борац Дејан Зарић.

– Брате мој, држи се. Помагао си нам свима. Гурнуо си нас у Борац, давао си нам пара. Капа до пода – поручио је бивши првотимац ФК Борац.

Објављен је и снимак једног младића који каже да је особа, коју је ишамарао Дела, ноћ раније истукла њих клинце.

– Они су клошари и мајмуни. Ја сам позвао свог друга Делу да нам помогне. Он је дошао и ишамарао га. Увијек нам је у насељу бранио да се дрогирамо и будемо клошари. Хтио је да наше насеље Старчевица буде најјаче у Бањалуци. Стварно је добар момак и увијек нам је помагао – рекао је овај младић.

(Српскаинфо)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Робин Худ

17.07.2019 16:58

Сад ће неко рећи...фантазија,али чињеница је евидентна! Навијачима управља један човјек...питате који???...исти је у свој кабинет запослио ,сина од оног што воза комби који најављује кад Борац игра , као возача..!!! Питање је сад ко ту шта и како "контролише"....??? Он Рудоња је створи,претвори и унаказио да разумијемо и вјерујемо у истину.....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

17.07.2019 17:32

ДЈЕЛО ШПИРИЋА, НОВИЋА ОЗНА. ФЕКАЛИЈЕ У ФЕКАЛИЈЕ.

Name

МУПетСхоу

17.07.2019 18:57

Ста је са министром Гацом, засто не хвата лопове?

Name

Ре

17.07.2019 19:04

Иста прица као за Радинковица, 4-5 година заборавили да за њим распису потјерницу и поред судске казне

Name

Милан

17.07.2019 17:31

Како да траже делу кад је он њихов пиун, треба он њма да им одрађује прљаве послове. Прљаво им у кући било ДАБОГДА и биће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

17.07.2019 22:27

Ма дајте кога трази...цовјек цитаво вријеме у БЛ...кулира и возика се...

Name

милос

17.07.2019 17:57

ста мисле о овоме они који су малтретирани , њихове породице ..само бој за правду и истину нам мозе спасити српску и све нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

17.07.2019 18:22

Бивши вођа навијача Фудбалског клуба Борац Дејан Костић Дела може слободно шетати Републиком Српском, јер је Основни суд у Бањалуци заборавио да обавијести Министарство унутрашњих послова Републике Српске да су за њим расписали потјерницу, јел се то спрдају са народом Неко из основног суда за ово мора да одговара ало па овај це јос висе да угрозава дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Мића Тегелтија

17.07.2019 18:50

Нема мјеста паници! Средићу ја то, ја се питам у Основном суду у Бања Луци. И шире... Ма, ја се све питам...

Name

ЗА БРЕЦАЛО

17.07.2019 20:51

КАКО УЈАК МИЛЕ ДА ДОЗВОЛИ ПОТЈЕРНИЦУ ДРУШТВА СЕСТРИЋА БАЊАЛУЧКОГ АРКАНА ВИЦЕ ЗЕЉКОВИЋА

Name

ре Милан Мица Тегелтија

17.07.2019 21:55

Ал прво да те мало поткују...

Name

Ветеран

17.07.2019 18:47

Све је биједно и јадно. Године сам радио одговорне послове.Није се смјела десити греска нити се десила. Ово се НАМЈЕРНО РАДИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар Попара Црни

17.07.2019 19:39

Која банана република. Ово нема ни на Карибима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упс

17.07.2019 20:24

Паметни људи ово зову, простор на којем зивимо.

Name

Херцеговац

17.07.2019 19:42

А за ким су на вријеме расписали потерницу? Тек кад се увјере да је побјегао на сигурно и узео неко држављанство иде потјерница, али наравно не међународна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

17.07.2019 19:44

Срби!Нико не сме да вас бије осим додиних и лукаћевих бараба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.07.2019 21:06

Живјела Република Српска.не дај се Дела, јаци смо ми од ових што русе насу једину Републику Српску. Ти си Дела на бранику наше отаџбине и примјер какав омладинац треба бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

17.07.2019 21:24

потковао цовјек неког у суду, ста се цудите....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

18.07.2019 05:55

Брате, је ли ти то озбиљно?

Name

Ана

30.12.2019 21:01

Браво Боки

Name

Дјецо

18.07.2019 04:36

бјезите у свијет ту зивота нема!

ОДГОВОРИТЕ