Онлине љубљење

Човечанство је изгледа превазишло беживотне текстуалне поруке, па се с времена на време појави нека нова справа која у вештачке уређаје покушава да удахне људскост, и тако грађане убеди да нису сами на овом свету.

Информационе технологије 15.07.2019 | 09:15
Онлине љубљење
Један од најновијих пројеката је "Тхе Киссенгер", који на повезани уређај преноси пољупце, и тако корисницима омогућава да размене више нежности.

Уређај изгледа као велики телефон са силиконском површином на предњој страни, на коју се наноси пољубац, да би се након тога измерио притисак на површину, те акт нежности превео у апликацију.

Онај који прима "пољубац" може да површини приближи образ или усне, а мотори испод површине обављају остатак посла, будући да силикон померају тако да, тврде креатори, притисак изгледа као пољубац.

Справа за пољупце је још увек у фази развоја, а изгледа да је намењена само за иОС, тако да ће највише среће имати корисници модернијих иПхоне уређаја.

Справа је настала захваљујући тимском раду експерата из Цитy Университy Лондон’с Имагинееринг лабораторије, који тврде да је ово први уређај за размењивање пољубаца, преноси ПЦ Пресс.

То ипак није потпуно тачно, будући да се 2015. године већ појавио "Киссингер", који истина не изгледа исто, али је природа услуге идентична.

Није јасно да ли је старији "Киссингер" икада угледао светлост дана, као што није сигурно ни да ће нови иОС гадгет за пољупце икада стићи до иПхоне корисника, али је јасно да се природа комуникације мења, и да корисници траже више, будући да обичне речи више не задовољавају машту која се развијала у онлине просторима.

 

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар