Савић пред старт Свјетског првенства...

Шта год да урадимо, момци остају наша будућност! Први меч са Црногорцима у ноћи између недеље и понедељка.  Почиње Светско првенство, на премијери Србија – Црна Гора (1. 30х).  Голман ватерполо репрезентације Србије Лазар Добожанов рекао је да сви у екипи једва чекају почетак Светског првенства у јужнокорејском Кванџуу.

Остали спортови 14.07.2019 | 18:32
Савић пред старт Свјетског првенства...
Необична ситуација пред старт Светског првенства у ватерполу: Србија није први фаворит за злато! Делфини су дошли у Јужну Кореју у комбинованом саставу, без седморице трофејних играча, па су им аутоматски пале шансе да се оките златом.

Без Филипа Филиповића, Андрије Прлаиновића, браће Пијетловић, Милана Алексића, Стефана и Бранислава Митровића, тешко да би иједна друга екипа била кандидат за одличје, али Србију која у тиму има Душана Мандића, Саву Ранђеловића, Николу Јакшића, Милана Ћука, нико не може унапред да отпише из борбе за медаљу. Којег год била сјаја.

Премијерни меч на шампионату Србија ће играти против Црне Горе и то у ноћи између недеље и понедељка, у 1.30 по нашем времену. Одавно се није десило да Црногорци у меч улазе као фаворити.

„Нормално се осећамо, не размишљамо о пратећим стварима. Први пут да нисмо фаворити, али то може да буде за нас растерећење, а за њих притисак. Битно је да ниједног тренутка не помислимо да је меч готов, мора да се игра до краја. Мотивисани смо, квалитет није споран“, рекао је Душан Мандић за Ватерполо вести.

Ако Србија и не успе да настави низ освајања медаља на Светским шампионатима, који је започела 2013. године, то неће ништа променити у мишљењу селектора Дејана Савића. Овај тим је његов избор, да би пружио шансу млађима, а сачувао старије за Олимпијске игре наредне године.

„Они су репрезентативци Србије, представљају будућност нашег ватерпола и они ће то остати без обзира шта урадили на овом такмичењу“, поручио је Савић.

Са Србијом и Црном Гором у групи су још Грчка и Јужна Кореја.

Утакмица првог кола између Србије и Црне Горе игра се у ноћи између недеље и понедељка у 1.30 по средњеевропском времену.

"Огроман је мотив што смо ту, што играмо за Србију. Црна Гора је одлична екипа једна од најбољих у свету, али је то нама мотив више да се докажемо. Спремни смо и једва чекамо", рекао је Добожанов за сајт Савеза.

Српски ватерполисти су дан пре званичног почетка такмичења на Светском првенству у Кванџуу имали 90-минутни тренинг.

Српски играчи и стручни штаб су били шокирани после информација о болести фудбалског тренера Синише Михајловића и тешкој саобраћајној несрећи кошаркаша Црвене звезде Огњена Кузмића.

Обојици је упућена подршка са жељом да се што пре опораве.

Србија је као наследник Југославије најуспшенија земља у историји такмичења. Освојено је пет златних медаља, у Мадриду 1986, у Перту 1991, у Монтреалу 2005, у Риму 2009 и у Казању 2015. године.

Једини ватерполиста са три златне медаље на Светским првенствима је Слободан Никић.

Светско првенство, И коло:

01.30 Србија – Црна Гора
02.50 Ј. Кореја – Грчка
04.10 САД – Казахстан
05.30 Хрватска – Аустралија
09.30 Ј. Африка – Шпанија
10.50 Н. Зеланд – Мађарска
12.10 Бразил – Италија
13.30 Немачка – Јапан

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар